• četvrtak, 18. jul 2024.
Pazovačka Gimnazija “Branko Radičević” proslavila 105 godina postojanja
Hronika | Stara Pazova
0 Komentara

Pazovačka Gimnazija “Branko Radičević” proslavila 105 godina postojanja

6. april 2023. godine

Svoj svečani Dan Gimnazija „Branko Radičević“ i ove godine obeležila je u prepunoj pozorišnoj sali u Staroj Pazovi. Sve pristune pozdravio je direktor škole Miroslav Marković, a zatim se obratio učenicima.

– Dragi učenici, vi ste srž postojanja naše škole. Ostanite i dalje vredni, tolerantni, saradljivi, a mi ćemo vam preneti znanje, kako biste upisali željene fakultete i jednog dana bili ponosni što ste bili učenici baš naše škole. Radom i odgovornošću, zajedno, koračamo putem znanja što pokazuju i rezultati sa mnogih takmičenja, kao i učešće u mnogim humanitarnim akcijama i angažovanje u brojnim projektima – rekao je direktor.

Učenicima koji su ostvarili zapažene uspehe na takmičenjima direktor Marković je uručio poklon knjige. Među istaknutim gimnazijalcima je učenica trećeg razreda Teodora Grabovica. Nagrađena je zbog uspeha na takmičenju iz biologije.

– Prethodne školske godine sam uspela da se plasiram na republičko takmičenje. Od osnovne škole me zanimala biologija, u Gimnaziji sam to zanimanje produbila i nastavila da učestvujem na takmičenjima. I ove godine sam se plasirala za okružno, pa ćemo videti kako će biti dalje. Razmiljšam da studiram molekularnu biologiju – kaže Teodora.

Učenice četvrtog razreda Mara Damjanović i Jelena Kornelija Van Der Zijden učestvovale su na Nacionalnoj ekološkoj olimpijadi.

– Prošle godine sam osvojila prvo mesto na okružnom i učestvovala na republičkom nivou Nacionalne ekološke olimpijade – kaže Mara dok Jelena dodaje:

– Generalno me je oduvek zanimala ekologija, na takmičenju sam učestvovala u drugom i trećem rezredu, borim se za zaštitu životne sredine, pre svega kod nas u Staroj Pazovi.

Osim njih nagrađeni su Teodora Hakač za streljaštvo, Manuela Babić za uspehe u plivanju, za izuzetne uspehe u odbojci Una Vajagić, Ivona Lazović, Andrea Jeftić, Maša Lakićević, Sara Marinković, Lana Leposavić, Sofija Đekić, Ema Klopić, Katarina Gagić, Dunja Marčetić i Milica Keser, koja se plasirala i na Nacionalnu ekološku olimpijadu.

Aleksandra Dudić je pobednica Debatnog turnira i Književne olimpijade na kojoj se istakla i Jana Sladaković, Ana Savić i Sara Rakić nagrađene su za uspehe na takmičenju iz srpskog jezika i književnosti, Ana Miltenović i Nikola Marković kao recitatori, Dimitrije Koturović za francuski jezik, Nevena Kovač za latinski, Darija Belanović za plasman na Nacionalnoj ekološkoj olimpijadi. Petar Samac nagrađen je za uspehe u biologiji, Milan Spasenović u fizici, Milena Ekmedžić u hemiji, Milica Milinković za karate a Jana ašo, David Čmelik i Jana Ušjak za plasman na takmičenju iz slovačkog jezika i kulture.

Teodora Marinković, Anđela Zabrdac, Vasilije Mihajlović i Petar Ivanović nagrađeni su za Biznis plan, Ivan Demeter i Vuk Romić za plasman na takmičenju Dabar, Milica Đurđević za najbolji sastav o nenasilju a Dušan Igrač, Luka Trivunović, Aleksa Romac i Vukašin Đurđević za postignute uspehe u fudbalu. Direktor Marković se zahvalio Vesni Stepanović, koja je darovala knjige gimnazijskoj biblioteci.

Sto pet godina svoje Škole u Staroj Pazovi učenici Gimnazije obeležili su muzičko scenskim programom. Školski hor je izabrao pop pesme čuvenog švedskog kvarteta ABBA iz mjuzikla „Mama mia“ i rok pesmu YU grupe „Čudna šuma“, a mladi glumci su doneli deo Šekspirovog komada „San letnje noći“.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: