• ponedeljak, 26. septembar 2022.
Prvi put na moru
Društvo | Vesti | Stara Pazova
0 Komentara

Prvi put na moru

28. avgust 2022. godine

U organizaciji Crvenog krsta i Centra za socijalni rad Opštine Stara Pazova, ove godine po četvrti put deca iz hraniteljskih i socijalno ugroženih porodica provela su deset dana na moru. Bili su smešteni u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima.

-Radost dece, koja se prvi put kupaju u moru, najveća je nagrada za sve nas – kaže Rada Žugić, direktorka Centra za socijalni rad Opštine Stara Pazova.

Кao i svake godine, obišla je decu i proverila uslove u kojima su smešteni, kvalitet hrane i prisustvovala edukativnim i zabavnim sadržajima. Zbog poznate epidemiološke situacije letovanje nije bilo organizovano prethodne dve godine. Za to vreme objekat je u potpunosti renoviran.

-Promenjena je kompletna stolarija i u svakoj sobi napravljeno kupatilo. Do sada je postojalo samo po jedno na svakom spratu. Smeštaj je sada neuporedivo komforniji, hrana je kvalitetna, deca kažu odlična – prenosi nam utiske direktorka Žugić i dodaje da Odmaralište ima svoje lekare, koji brinu o zdravlju i saniraju eventulane povrede dece.

Odmaralište je tik uz more i ima svoju plažu, spasioce i učitelje plivanja.

-Ove godine šestoro naše dece je naučilo da pliva. Osim škole plivanja bile su organizovane razne radionice, likovna, folklorna, plesna, baletska, volonteri su držali i časove prve pomoći, vreme je kompletno ispunjeno edukativnim i zabavnim programima. U večernjim časovima prisustvovali smo maskenbalu, inače svako veče od 20.30 do 21.30 bile su neke kulturno-zabavne aktivnosti a onda do 23 časa igranke, osim prošlog vikenda kada je ova zabava izostala zbog dana žalosti u Crnoj Gori – kaže direktorka Centra za socijalni rad. Direktorka Žugić, u pratnji stručnih sradnika – vaspitača iz staropazovačkog Centra, sastala se sa upravnikom Odmarališta Crvenog krsta Srbije u Baošićima Momčilom Bjelivukom. U srdačnom razgovoru izraženo je zadovoljstvo višegodišnjom saradnjom u interesu i na dobrobit namlađih.

Priliku da na ovaj način ode na more ove godine imalo je 48 dece uzrasta od 6 do 15 godina.

Letovanje dece iz hraniteljskih i socijalno ugroženih porodica iz Opštine Stara Pazova finansijski je podržala Opština kao i Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja.

B. Topalović

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: