• sreda, 17. jul 2024.
Startap podrška za nove poslove
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Startap podrška za nove poslove

5. jul 2024. godine

Nemačka organizacija Help – Hilfe zur Selbsthilfe e.V. u Republici Srbiji, od jula 2024. godine realizuje četvrtu fazu projekta „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa”, koji finansira Švedska vlada preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju SIDA, a sufinansiraju je gradovi i opštine obuhvaćeni projektom. U četvrtoj fazi projekta obuhvaćeno je 14 gradova i opština, među kojima je i Grad Sremska Mitrovica.

Cilj projekta je podrška novim biznis idejama, razvoj preduzetništva i doprinos punoj i produktivnoj zaposlenosti.

U okviru ove faze projekta zainteresovana lica koja imaju realne i održive poslovne ideje, mogu da konkurišu za pomoć u vidu opreme/materijala za započinjanje ili razvoj poslovnih delatnosti u vrednosti od:

-2.100,00 evra i

-3.600,00 evra uz uslov zapošljavanja jednog nezaposlenog lica koji se nalazi na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Za korisnike će pored toga biti organizovane poslovne i stručne obuke u skladu sa potrebama kao i poslovno savetovanje.

Odobrene donacije biće dodeljivane isključivo u vidu opreme i materijala, bez gotovinskih isplata.

Obaveze korisnika koji potpišu ugovor o donaciji sa Helpom su:

-Uplata učešća od 10% ukupne vrednosti donirane opreme na namenski tekući račun,

-Registracija biznisa u skladu sa zakonodavstvom Republike Srbije,

-Pohađanje poslovnih obuka organizovanih od strane Helpa.

Prijavni formular predstavlja polazni dokument u procesu odabira korisnika pomoći. Na osnovu podataka navedenih u prijavi, predstavnici Helpa će pregovarati sa onim kandidatima čija ideja najviše obećava i koji zadovoljavaju sve ostale kriterijume.

Neophodno je dati kompletne i detaljne odgovore na sva pitanja, kao i da uz popunjenu prijavu obavezno priložite kopiju lične karte podnosioca zahteva, kopiju diplome (ukoliko je imate), kopiju potvrde o registraciji delatnosti (ukoliko je delatnost registrovana).

Elektronska prijava je otvorena do 31. avgusta.

Kontakt: Helpova kancelarija u Beogradu, tel: 011 30 46 340

Prijava na sledećem linku https://help-serbia.org.rs/eapplications/prijava-za-grant-u-opremi-u-okviru-projekta-pomoc-pri-zaposljavanju-i-samozaposljavanju-ugrozenih-grupa-2024-2025/

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: