• četvrtak, 13. jun 2024.
Jovana Šubatlija drugoplasirana na polumaratonu u Ohridu
Sport
0 Komentara

Jovana Šubatlija drugoplasirana na polumaratonu u Ohridu

4. jun 2024. godine

Još jedan vikend je bio uspešan za atletičare AK Srem čiji atletičari su se u Sremsku Mitrovicu vratili sa novim medaljama.

U Ohridu je Jovana Šubatlija trčala dve trke, najpre u petak trku zadovoljstva od 2km i pobedila da bi u nedelju istrčala polumaraton po dosta zahtevnoj stazi, uz puno uzbrdica i u ženskoj konkurenciji osvojila drugo mesto sa 1h30’40’’.

Održano je seniorsko finale Kupa Srbije u Kraljevu gde je nastupilo devet takmičara AK Srem, a troje od njih je osvojilo prvo mesto.

Slavko Stević je pobedio u disciplini skok u vis sa 2.13m, a pre nekoliko dana je i zvanično pozvan da nastupi u reprezentaciji Srbije na Prvenstvu Evrope u Rimu ovog leta. U bacanju koplja (600g) pobedila je Teodora Samac ličnim rekordom 44.97m, a u bacanju kladiva (4kg) Mila Miljković sa 43.44m.

Trećeplasirane su bile dve mlađe juniorke, Iva Bežanović u skoku u vis sa 1.71m i Tara Žarić u trci na 3000m sa preprekama rezultatom 13:21.68.

Četvrti su bili Milivoj Ćirić u bacanju koplja (800g) sa 60.76m i Tamara Prekajac na 200m sa 25.10s. Tamara je na 100m bila 6. a Teodora Čonić u skoku u dalj deseta.

U subotu, na Prvenstvu Vojvodine za starije pionire održanom u Sremskoj Mitrovici atletičari AK Srem su osvojili šest medalja.

Najuspešnija je Katarina Škorić sa dva srebra, u skoku u dalj (5.26m) i u bacanju koplja od 400g (39,29m). Srebrnu medalju osvojio je i Borislav Bežanović u bacanju koplja od 600g (30.31m). Bronzane medalje osvojili su Marko Ivanović u trci na 100m sa preponama, Danilo Perković u bacanju kladiva i Dejan Radovanović u bacanju koplja.

Lične rekorde i solidne plasmane od četvrtog do sedmog mesta postigli su Mila Božović, Tea Stanojević, Nevena Vlaisavljević, Danilo Topić, Vanja Kečić, Isidora Maksimović i Julija Filipović.

Foto: AK Srem

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: