• subota, 24. februar 2024.
Planetarijum u “Bajićevoj” školi
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Planetarijum u “Bajićevoj” školi

1. februar 2023. godine

Osnovnu školu „Slobodan Bajić Paja“ posetilo je Društvo „Planetarijum“, a tim povodom učenici ove škole imali su priliku da nauče mnogo toga iz oblasti astronomije, kao i da posete mobilni planetarijum koji je bio postavljen u fiskulturnoj sali škole.

Učenici od I do VIII razreda mogli su da vide zvezde kao i njihov položaj, a prikazan je i protok vremene u odnosu na prividno kretanje nebeskih tela. Uz sve to, posmatrali su Sunčev sistem kao i sva nebeska tela koja mu pripadaju: planete, njihove prirodne satelite i mala tela Sunčevog sistema.

Po rečima Marije Han, direktorice OŠ „Slobodan Bajić Paja“, pošto su se bolje upoznali sa svakom planetom Sunčevog sistema, učenici su imali priliku da saznaju više o kometama, galaksiji kojoj pripada naša planeta i raznim pojavama koje se dešavaju u svemiru, za šta su pokazali veliko interesovanje.

Upriličena je izložba maketa svemirskih letelica, namenjenih za izvršavanje različitih zadataka u svemiru, kao i na površini nebeskih tela. Učenici su mogli da vide teleskope, kao i odelo kosmonauta, sa svim komponentama koja ga čine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: