• subota, 18. maj 2024.
49 novih davalaca krvi
Vesti | Ruma
0 Komentara

49 novih davalaca krvi

12. jul 2019. godine

Ruma- Crveni krst Ruma  u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizovao je vanrednu letnju akciju dobrovoljnog davalaštva krajem prošle nedelje u centru grada, tokom koje je od 95 prijavljenih, 79 davalaca dalo krv, čak 49 osoba prvi put. Akcija je sprovedena u novom namenskom vozilu za prikupljanje krvi na terenu, koji je u vlasništvu Pokrajinskog zavoda za transfuziju, dobijeno od pokrajinske Vlade.

-Ovom akcijom rumski Crveni krst se priključio tradicionalnoj letnjoj kampanji, koja se svake godine sprovodi, jer su tokom leta povećane potrebe za rezervama krvi, naročito zbog većeg broja saobraćajnih nezgoda. Ovu akciju organizujemo u skladu sa odredbama novog Zakona o transfuzijskoj medicini, po kome je Pokrajinski zavod preuzeo nadležnost nad svim opštinama u Vojvodini, rekla je Radovanka Popović Janković, stručna saradnica Crvenog krsta Rume.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: