• četvrtak, 25. april 2024.
Superliga Srbije za odbojkašice: Polovičan učinak sremskih ekipa
Sport
0 Komentara

Superliga Srbije za odbojkašice: Polovičan učinak sremskih ekipa

24. januar 2023. godine

Odigrano je 13. kolo Superlige Srbije za odbojkašice, prvo u nastavku sezone posle kratke zimske pauze, a ekipe sa područja Srema ostvarile su polovičan učinak od dve pobede i isto toliko poraza.

Lider na tabeli i jedini tim koji ne zna za poraz u dosadašnjem toku sezone, Jedinstvo iz Stare Pazove, nastavilo je da korača stazom uspeha. Pazovčanke su u Hali sportova dočekale subotički Spartak i slavile maksimalnim rezultatom 3:0 (25:21, 25:15, 25:18). Sastav Jova Cakovića do 13. prvenstvene pobede vodila je Jovana Zelenović sa 15 poena, Branka Tica dodala je 13 a Isidora Kockarević 11. U poraženoj ekipi Nina Kocić i Tatjana Matić osvojile su po 12 poena. Ekipu iz Stare Pazove u narednom kolu očekuje gostovanje Železničaru u Lajkovcu.

Drugi sremski tim koji se radovao prethodnog vikenda je Srem iz Sremske Mitrovice. Mitrovčanke predvođene šeficom struke Mirjanom Musulin, povratnicom iz Kine, savladale su ekipu Novog Sada sa ubedljivih 3:0 (25:15, 28:26, 25:17). Dvocifrene u timu iz grada na Savi bile su srednji blokeri Milica Živanović sa 11 i mlada Jovana Antić sa 10 poena. U poraženoj ekipi bolja od ostalih bila je Milica Petović upisavši 14 poena. Mitrovčanke će u narednom kolu gostovati u “Dudovoj šumi” subotičkom Spartaku. Srem je trenutno sedmi na tabeli sa šest pobeda i sedam poraza.

Odbojkašice Inđije poražene su na svom parketu od aktuelnog šampiona Srbije, Crvene zvezde, maksimalnim rezultatom 0:3 (21:25, 20:25, 22:25). Tim Nikole Jerkovića pružio je dobar otpor favorizovanom gostu i ekipi koja nastupa u Ligi šampiona, prednjačila je Teodora Isailović sa 13, dok je Milica Šorak dodala 10 poena. U pobedničkom sastavu istakla se Tara Taubner sa 18 poena, 12 je osvojila Katarina Čanak. Inđija posle 13 odigranih utakmica zauzima deveto mesto na tabeli sa učinkom od tri pobede i 10 poraza, a u sledećem kolu ide na noge još jednom pretedentu na šampionski pehar, ekipi Uba.

Na deobi devetog mesta sa istim učinkom kao Inđija nalazi se Omladinac iz Novih Banovaca, koji je proteklog vikenda pružio žestok otpor favorizovanom Železničaru iz Lajkovaca, 2:3 (21:25, 25:21, 25:22, 23:25, 12:15). Dobri nastupi mladog sastava iz Srema za ljubitelje odbojke nisu iznenađenje, s obzirom na velike uspehe koje ovaj tim godinama beleži u mlađim kategorijama. Morale su Lajkovčanke da se pomuče da “slome” četu Marka Nikolića. Najbolja kod Banovčanki bila je Una Vajagić sa 24 poena, 13 je osvojila Tijana Cvetković, 12 Iva Šućurović. Železničar je do pobede vodila Aleksandra Uzelac sa osvojena 23 poena. U sledećem kolu Omladinac očekuje teško gostovanje Crvenoj zvezdi u Beogradu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: