• petak, 19. april 2024.
Održana radionica “Ekološko ponašanje zaposlenih i održive nabavke”
Projekti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Održana radionica “Ekološko ponašanje zaposlenih i održive nabavke”

4. avgust 2022. godine

Otvorena radionica na temu “Ekološko ponašanje zaposlenih i održive nabavke” održana je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici.

Predavanje je organizovano kao interaktivno, a sadržalo je prezentaciju u vezi ekološkog ponašanja zaposlenih u javnim ustanovama, praktična pokazna merenja (vlažnosti i temperature vazduha u prostoriji, osvetljaja u prostoriji), interaktivnu vežbu detektovanja ponašanja zaposlenih u odnosu na energetsku efikasnost, klimatske promene i održivi razvoj.

Cilj predavanja je da se pokaže značaj ponašanja u javnom i civilnom sektoru koje vodi računa o ekologiji i održivom razvoju, podsticanja ekološki odgovornog ponašanja u pogledu korišćenja energije i generisanja otpada, promovisanje “low cost” mera u ekološkom ponašanju, promovisanje javnih nabavki koje uvažavaju energetske i ekološke karakteristike, kao i promovisanje promene ponašanja u odnosu na ekologiju i održivog razvoja.

Radionica je održana u okviru projekta “Održivi razvoj za sve – platforma za lokalni dijalog”, koji sprovodi Grad Sremska Mitrovica u partnerstvu sa NVO “Regionalne inicijative Srema”. Projekat finansira švajcarska organizacija “Helvetas” uz pomoć Švajcarske razvojne agencije.

Predavač na radionici bio je Bora Obradović, ispred Regionalne razvojne agencije Srem.

Projekat “Ekološkom svešću do sopstvenog zdravlja” je sufinansiran od strane Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: