• sreda, 21. februar 2024.
Novčana pomoć ugostiteljima na području grada
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Novčana pomoć ugostiteljima na području grada

9. februar 2021. godine

Mitrovačka lokalna samouprava raspisala je dva javna poziva za jednokratnu pomoć ugostiteljima na području Grada, a rok za podnošenje zahteva počinje sutra, rekao je danas zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

147687677_454897075874883_8364695203204844208_n– Cilj ovih subvencija jeste ublažavanje ekonomskih posledica pandemije virusa Kovid 19. U pitanju su dva javna poziva za koje je Grad Sremska Mitrovica opredelio deset miliona dinara po pozivu. Prvi javni poziv se odnosi na ugostitelje koji se bave izdavanjem u zakup sala za organizovanje proslava. Kriterijum za dodelu sredstava ovim privrednim subjektima jeste ostvaren godišnji promet u 2019. godini, tako da oni mogu očekivati pomoć od 500 hiljada do čak tri miliona dinara po subjektu. Što se tiče drugog javnog poziva, on se odnosi na ugostiteljske objekte poput kafića, barova, dečijih igraonica, prodavnica brze hrane i slično. Kriterijumi za dodelu bespovratnih sredstava za ove subjekte jestu bavljenje ugostiteljskom delatnošću na teritoriji gradskog, prigradskog i seoskih naselja. Tako, oni koji svoju delatnost obavljaju na teritoriji gradskog naselja, Laćarku i u Mačvanskoj Mitrovici, mogu da očekuju pomoć u iznosu od 50 hiljada dinara po subjektu, a seoskim ugostiteljima će se dodeljivati pomoć u iznosu od 30 hiljada dinara – kaže Samardžić.

Što se tiče opštih uslova koji se tiču oba javna poziva, potrebno je da su ugostitelji registrovani na teritoriji Grada Sremska Mitrovica i to najkasnije do 15. marta prošle godine, kao i da imaju izmirene sve prispele obaveze po osnovu javnih prihoda. Naravno, potrebno je i da nisu prekršajno kažnjavani po osnovu nepoštovanja epidemijskih mera tokom vanredne situacije.

Rok za podnošenje zahteva počinje sutra, a trajaće narednih 20 dana, odnosno, do 2. marta. Tekst poziva, više informacija i svu dokumentaciju, zainteresovani mogu pronaći na internet stranici Grada Sremska Mitrovica, kao i u uslužnom centru u Gradskoj kući.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: