• nedelja, 19. maj 2024.
Besplatna overa dokumenata za upis u škole
Društvo | Vesti
0 Komentara

Besplatna overa dokumenata za upis u škole

22. jun 2022. godine

Javnobeležnička komora Srbije saopštila je danas da je besplatna overa dokumenata, potrebnih za upis u srednje škole i fakultete, ali pozivaju građane da te poslove obave blagovremeno, kako se ne bi stvarale velike gužve u poslednjim danima upisa.

Overu fotokopija svedočanstava i diploma neophodnih za upis u srednje škole, kao i za prvi upis na fakultet javni beležnici obavljaju besplatno u svih 226 kancelarija širom Srbije, tokom radnog vremena.

Što se tiče radnog vremena, javni beležnici su ove godine u februaru, reagujući na potrebe mnogih lokalnih sredina, izmenili Pravilnik o radu kancelarija, te je sada javnobeležničkim kancelarijama omogućeno da rade ili od devet do 17 sati ili od 7:30 do 15:30.

Poslovi overe dokumenata potrebnih za upis se ne zakazuju, a radno vreme svake kancelarije istaknuto je na ulazu u kancelariju, kao i na veb sajtu Javnobeležničke komore Srbije.

U saopštenju se podseća da javni beležnici ne naplaćuju ni overu dokumenata za potrebe konkursa za prijem u ustanove učeničkog i studentskog standarda, kao i za potrebe konkursa za korišćenje učeničkih i studentskih stipendija i kredita.

Pored overe ovih dokumenata, kod javnih beležnika besplatno se obavljaju i overe neophodne za upis u predškolske ustanove, kao i za upis u osnovnu školu.

Od 2017. godine javni beležnici su obavili više od 650.000 besplatnih overa dokumenata, čime su građanima uštedeli više od 230 miliona dinara.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: