• četvrtak, 6. oktobar 2022.
Besplatna overa dokumenata za upis u škole
Društvo | Vesti
0 Komentara

Besplatna overa dokumenata za upis u škole

22. jun 2022. godine

Javnobeležnička komora Srbije saopštila je danas da je besplatna overa dokumenata, potrebnih za upis u srednje škole i fakultete, ali pozivaju građane da te poslove obave blagovremeno, kako se ne bi stvarale velike gužve u poslednjim danima upisa.

Overu fotokopija svedočanstava i diploma neophodnih za upis u srednje škole, kao i za prvi upis na fakultet javni beležnici obavljaju besplatno u svih 226 kancelarija širom Srbije, tokom radnog vremena.

Što se tiče radnog vremena, javni beležnici su ove godine u februaru, reagujući na potrebe mnogih lokalnih sredina, izmenili Pravilnik o radu kancelarija, te je sada javnobeležničkim kancelarijama omogućeno da rade ili od devet do 17 sati ili od 7:30 do 15:30.

Poslovi overe dokumenata potrebnih za upis se ne zakazuju, a radno vreme svake kancelarije istaknuto je na ulazu u kancelariju, kao i na veb sajtu Javnobeležničke komore Srbije.

U saopštenju se podseća da javni beležnici ne naplaćuju ni overu dokumenata za potrebe konkursa za prijem u ustanove učeničkog i studentskog standarda, kao i za potrebe konkursa za korišćenje učeničkih i studentskih stipendija i kredita.

Pored overe ovih dokumenata, kod javnih beležnika besplatno se obavljaju i overe neophodne za upis u predškolske ustanove, kao i za upis u osnovnu školu.

Od 2017. godine javni beležnici su obavili više od 650.000 besplatnih overa dokumenata, čime su građanima uštedeli više od 230 miliona dinara.

FoNet

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: