• ponedeljak, 15. jul 2024.
Rumski bokser se upisao u istoriju
Sport
0 Komentara

Rumski bokser se upisao u istoriju

29. septembar 2021. godine

Rumljanin Nenad Jovanović upisao se u istoriju rumskog borilačkog sporta postavši bokserski prvak Srbije u pojedinačnoj konkurenciji.

Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu završeno je spektakularnim finalnim borbama na centralnom gradskom Trgu u Šapcu, a najbolji su izborili mesto u reprezentaciji za Svetsko prvenstvo u Beogradu.

Sjajni rumski borac je u meču za titulu najboljeg u polu-velter kategoriji -63,5kg nadboksao Nikolu Filipovića u bodovima 5:0 i u ringu izborio plasman na Svetsko prvenstvo koje se krajem oktobra i početkom novembra održava u Areni.

Mladi sportista zadovoljan je jer je ostvario ovogodišnji cilj da predstavlja svoju zemlju na predstojećoj najvećoj svetskoj smotri boksa i da u duelima sa najboljim borcima potvrdi svoj kvalitet.

Njagov trener Borislav Кrstić ocenjuje da je Nenad postavši pojedinačni prvak Srbije u boksu napravio najveći seniorski uspeh u istoriji Rume kada je u pitanju najplemenitija borilačka veština, te da je Jovanović u obavezi da nastavi da predano trenira, kako bi maksimalno iskoristio svoj nesporni talenat.

Podsetimo, Jovanović je domaću ligu prošle sezone boksovao za viceprvaka Srbije BК “Crvena zvezda”, a regionalnu ligu za BК “Loznica” i u 18 svih odboksanih mečeva zabeležio je pobedu.

ruma.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: