• sreda, 17. jul 2024.
Delegacija opštine Beočin na obeležavanju Dana ustanka naroda Srbije u Drugom svetskom ratu
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Delegacija opštine Beočin na obeležavanju Dana ustanka naroda Srbije u Drugom svetskom ratu

8. jul 2024. godine

Polaganjem venaca na spomeniku „Sloboda” na Fruškoj gori i tradicionalnim narodnim zborom, SUBNOR AP Vojvodine je u subotu, 6. jula, obeležio Dan ustanka naroda Srbije u Drugom svetskom ratu.

U ime opštine Beočin vence su na spomen obeležju položili zamenik predsednice opštine Stefan Tomović i predsednik SUBNOR-a opštine Beočin Veselin Mojić. Zamenik predsednice opštine Beočin Stefan Tomović istakao je da je Opština Beočin u 2024. godini usvojila nekoliko odluka o pravima boraca, vojnih i civilnih invalida koje se odnose na unapređenje njihovog položaja u društvu i prava na određene beneficije.

-Opština Beočin od ove godine omogućuje borcima, vojnim i civilnim invalidima pravo na subvencionisanu cenu komunalnih usluga i usluga javnih preduzeća čiji je osnivač Opština Beočin, subvencionisanje korišćenja zdravstvene zaštite u beočinskom Domu zdravlja i subvencionisanje aktivnosti iz oblasti kulture i sporta. Takođe sredstva iz lokalnog budžeta predviđena su i za jednokratnu novčanu pomoć deci boraca i ratnih vojnih invalida što će biti ustaljena praksa na Dan opštine Beočin koji se tradicionalno obeležava 16. oktobra – istakao je Tomović i dodao da je i pitanje udruženja iz oblasti boračko-ivalidske zaštite takođe važno, te da će lokalna samouprava podržati njihov rad kroz obezbeđivanje prostorija kao i organizovanje stručnih obuka i usmerenih edukacija.

foto: Opština Beočin

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: