• ponedeljak, 24. jun 2024.
U Rumi održano tradicionalno takmičenje osnovaca i srednjoškolaca u pružanju prve pomoći
Društvo | Vesti | Ruma
0 Komentara

U Rumi održano tradicionalno takmičenje osnovaca i srednjoškolaca u pružanju prve pomoći

9. jun 2024. godine

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Aleksandra Ćirić Bošković obratila se danas na Gradskom trgu u Rumi, na otvaranju tradicionalnog takmičenja u pružanju prve pomoći na kome učestvuju učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije AP Vojvodine, koje svake godine organizuje Crveni krst Vojvodine.

Pozdravljajući učesnike 57. po redu takmičenja, volontere, kao i goste iz Crvenog krsta Bosne i Hercegovine, sekretarka Ćirić Bošković je tom prilikom istakla da posebnu počast treba odati ljudima koji nesebično odvajaju svoje slobodno vreme bez ikakve materijalne nadoknade, i usavršavaju svoja znanja i veštine kako bi pomogli čoveku kad mu je pomoć najpotrebnija.

-Kažu da kada spasete jednog čoveka, to je kao da ste spasli celu planetu – rekla je Ćirić Bošković istakavši da je humanost esencija svih ljuskih vrlina.

Ona je zahvalila organizatorima, volonterima, instruktorima i takmičarima, svima onima koji neumorno rade da se ovo takmičinje iz godine u godinu organizuje.

-Ovakve manifestacije podižu kolektivnu svest o značaju i nužnosti poznavanja prve pomoći – naglasila je Ćirić Bošković dodajući da je to veština koju svako od nas treba da poseduje.

Prema njenim rečima, današnje takmičenje nije samo prilika za nadmetanje, već i za sticanje novih prijateljstava, učenje, razmenu iskustava.

-Bez obzira na to ko će odneti titulu pobednika, svi ste vi već pobednici, jer ste pokazali spremnost da pomažete drugima i da brinete o čoveku. Nastavite da se usavršavate i radite, vaš rad je dragocen i neophodan – poručila je Ćirić Bošković i učesnicima poželela da uživaju u današnjem danu, te da takmičenje protekne u fer i sportskom duhu.

Ovogodišnju manifestaciju zvanično je otvorio predsednik Crvenog krsta Vojvodine Dejan Ukropina, koji je tom prilikom istakao da je tokom 56 godina postojanja, više od 800 volontera različitog uzrasta i profesija, uzelo učešće u ovoj manifestaciji.

U ime domaćina obratio se predsednik Skupštine opštine Ruma Stevan Kovačević, a prisutne su pozdravili i predsednik Crvenog krsta Srbije prof.dr Dragan Radovanović, pokrajinska zaštitnica građana Dragana Ćorić i pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo Snežana Bojanić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: