• nedelja, 25. februar 2024.
Počela imunizacija osuđenih lica
Društvo
0 Komentara

Počela imunizacija osuđenih lica

8. mart 2021. godine

Ministarstvo pravde Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija obezbedila, kao dodatnu meru prevencije, vakcine protiv COVID-19 za lica lišena slobode koja su izrazila želju da ih prime.

U ovom trenutku se 36 odsto lica lišenih slobode prijavilo za dobijanje vakcine protiv ovog virusa.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je ovim pokazala jedinstven primer brige za osuđeničku populaciju od početka vakcinacije u Evropi, jer je i licima koja se nalaze u pritvoru ili na izdržavanju kazne zatvora učinila dostupnim i ovaj vid zaštite koji je omogućen svim građanima Srbije.

Vakcinisanje je počelo ovog vikenda u KPZ u Sremskoj Mitrovici, gde je 259 osuđenika primilo izabranu vakcinu, što je 14 odsto od ukupnog broja u tom zavodu, i u KPZ za žene u Požarevcu, gde su 73 osuđenice vakcinisane, što je 25 odsto od ukupnog broja lica u tom zavodu.

Nadležni domovi zdravlja će, u koordinaciji sa kazneno-popravnim ustanovama, organizovati imunizaciju i u drugim gradovima.

U ovom trenutku je koronavirus potvrđen kod 26 lica lišenih slobode, što je 0,2 odsto od ukupnog broja osuđenika i pritvorenika. Većina ima blage simptome, a njihovo zdravstveno stanje se prati 24 sata dnevno.

Posete osuđenim i pritvorenim licima se odvijaju uz prethodno merenje temperature licima koja dolaze u posetu i uz obavezno korišćenje zaštitnih maski, a za pritvorenike i osuđenike zavodi su obezbedili maske, rukavice i vizire, navodi se u saopštenju.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: