• subota, 20. april 2024.
IN MEMORIAM: Dragoljub Milošičević – Šeki (1946-2024)
Društvo | Sport | Sremska Mitrovica
0 Komentara

IN MEMORIAM: Dragoljub Milošičević – Šeki (1946-2024)

3. april 2024. godine

U rano jutro 2. aprila preminuo je Dragoljub Milošičević – Šeki dugogodišnji igrač, kapiten i jedan od legendi FK Radnički iz Sremske Mitrovice.

Rođen je u Čalmi 1946. godine gde je i počeo da igra fudbal za čalmansku Slogu. U Hesnu  dolazi 1966. godine, bilo je to prvenstvo Vojvođanske lige 1966/67. Te godine Radnički je imao najoblji tim do tada u svojoj istorji kluba i postao šampion Vojvođanske lige. U jakoj i žestokoj konkurenciji, pored Horninga, Ognjanovića, Josipa Matkoviča, Ilije Jovanovića i drugih, Šeki je dao svoj skroman doprinos. Odigrao je pet prvenstvenih utakmica i postigao jedna gol.

U narednim sezonama pa sve do kraja karijere, Šeki je bio nezamenjiv prvotimac Radničkog, kapiten i jedna od najboljih igrača u istorji crveno-belih iz Hesne. Kao čovek i igrač stekao je poverenje Radničkog i čitavog kraja, svi su voleli, cenili i poštovali Šekija. Bio je i ostao jedna od najvećih legendi FK Radnički.

Odigrao je 250 prvenstvenih utakmica za prvi tim mitrovačkog Radničkog u 13 sezona. Drugi je u istoriji na listi po broju utakmica odigranih za Radnički, samo Ružojčić Milenko Šerif je odigrao malo više utakmica od njega, 255.

Sahrana Dragoljuba Milošičevića – Šekija biće u sredu 3. aprila u 13 časova na pravoslavnom groblju u Ćalmi.

Delegaciju kluba iz Sremske Mitrovice, uz crveno belu suzu, buket cveća sa crvenim i belim ružama i oproštajni govor od Šekija, držaće njegov saigrač, prijatelj i kum Eugen Rac-Jole.

Njegov voljeni klub Radnički, kojem je posvetio svoju mladost, u 16 časova igra važnu prvenstvenu utakmicu sa Kolubarom iz Lazarevca u okviru 28. kola Prve lige Srbije. Minutom ćutanja pre početaka susreta odaće se pošta velikom Šekiju.

Neka mu je večna slava.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: