• četvrtak, 29. februar 2024.
Priča u slikama
Društvo | Hronika | Stara Pazova | Kultura | Vesti
0 Komentara

Priča u slikama

28. januar 2024. godine

U Galeriji Mira Brtka Centra za kulturu Stara Pazova ova godina počela je izložbom sugrađanke Ane Očovaj.

-Anine slike su narativne, koloristički bogate, sa prisustvom simbolike i detalja, koji zaokružuju vizuelno predstavljenu priču. Anin dugogodišnji rad prati konstantan napredak, istraživanje novih podloga na kojima može da se slika a ono što je najvažnije, ona je sačuvala svoju ideju, tematiku, nije lutala i potpadala pod uticaje drugih – istakla je akademska umetnica Dragana Oluić na otvaranju izložbe.

Sama umetnica naive u razgovoru s novinarima rekla je kako je dugo maštala da slika na platnu.

-Želja mi se ostvarila 2016. godine. Najviše volim da slikam tom tehnikom ali i dalje radim suvenire, koji su više puta nagrađivani.
Ana je odnela prvu nagradu za najbolji suvenir u Šidu, njen rad je bio najbolji na Danima ruzmarina u Golubincima, a prošle godine dobila je prvu nagradu i u Padini za najbolje oslikanu tikvu.

Ova sedamdesetčetvorogodišnja Staropazovčanka od malena je volela da slika.

-To mi je skretalo misli na lepe stvari i najbolje ispunjavalo slobodno vreme – kaže Ana.

Njeni radovi prvukli su veliku pažnju prilikom predstavljanja Stare Pazove na Sajmu turizma u Novom Sadu, na Danima Vojvodine u Podgorici i na domaćem terenu, u Galeriji Mira Brtka u Staroj Pazovi, na otvarnju samostalne izložbe, napravili retko viđenu gužvu.
B.Topalović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: