• nedelja, 16. jun 2024.
Beočin selo i ove godine domaćin manifestacije „Miholjski susreti sela“
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Beočin selo i ove godine domaćin manifestacije „Miholjski susreti sela“

23. maj 2024. godine

Zamenik predsednice opštine Beočin Stefan Tomović potpisao je danas u Palati Srbija u Beogradu ugovor kojim su Opštini Beočin dodeljena sredstva Ministarstva za brigu o selu u iznosu od 500 000 dinara za organizaciju manifestacije „Miholjski susreti sela“.

-Manifestacija „Miholjski susreti sela“, će se četvrti put održati u opštini Beočin, a treću godinu zaredom Beočin selo će biti domaćin ovog lepog događaja. Ideja je da i ove godine okupimo brojne učesnike, lokalne proizvođače hrane, pića i delikatesa, izvođačke sastave i udruženja kako bi na najbolji način i uz tradicionalno gostoprimstvo pokazali potencijale, običaje i tradiciju našeg kraja – istakao je Tomović.

„Miholjski susreti sela“ su projekat Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije koji se u saradnji sa opštinama širom naše zemlje realizuje u cilju negovanja kulture, tradicije i unapređenja društvenog života u selima.

Nakon današnjeg potpisivanja ugovora sa predstavnicima lokalnih samouprava ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je ovogodišnje učešće 113 opština za koje je Ministarstvo izdvojilo 55 miliona dinara.

-„Miholjski susreti sela i ove godine bukte Srbijom u 113 opština a održavaće se u periodu od 1. juna do 1. novembra. Posebnu radost pričiniće nam naši ljudi sa Kosova i Metohije koji u Orahovcu organizuju svoje susrete – poručio je Krkobabić.

Susreti će ove godine okupiti 1775 sela a očekuje se rekordnih 250 hiljada učesnika i posetilaca širom Srbije.

Kalendar manifestacija sa mestom održavanja i planiranim aktivnostima biće objavljen na sajtu Ministarstva za brigu o selu za sve koji žele da ih posete tokom ovog leta i jeseni.

foto: Opština Beočin

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: