• sreda, 17. april 2024.
Furunice postale prošlost
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Furunice postale prošlost

22. februar 2024. godine

Zahvaljujući sredstvima obezbeđenim od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i Grada Sremska Mitrovica objekat izdvojenog odeljenja Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Radenkoviću dobio je centralno grejanje. Male takozvane furune, ukupno njih četiri su izbačene i postale su deo prošlosti.

Školu su danas obišli direktor Slađan Papić, načelnik Uprave za obrazovanje Zoran Đurić i predsednik saveta Mesne zajednice Radenković Uroš Veselinović.

-Udruženim snagama sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine napokon smo uspeli da modernizujemo sistem grejanja u školi u Radenkoviću. Na ovaj način ne samo da smo obezbedili bolje uslove za boravak u školi, već smo i smanjili zagađenje vazduha, jer novi sistem ima mogućnost rada na pelet, biomasu, kao i gas – kratko je rekao načelnik.

Đurić je dodao da je vrednost ove investicije iznosila 2.4 miliona dinara.

-Sa velikim zadovoljstvom, a na veliku sreću prvenstveno đaka, njihovih roditelja, nastavnog i nenastavnog osoblja, mogu da kažem da smo i u poslednjem objektu naše škole konačno rešili problem grejanja i došlo je vreme da izbacimo stare peći, takozvane furunice iz svih učionica. One ne samo da nisu bile praktične, već su i zagađivale vazduh – kaže Papić i dodaje da su peći grejale učionice, ali da je u sanitarnom čvoru bilo hladno, što više neće biti slučaj.

Ono što ostaje na ovom objektu da se uradi, jeste krečenje unutrašnjosti koje se planira na proleće, kao i sanacija krova.

-U prethodnom periodu puno toga je urađeno na školi u Radenkoviću, od fasade i izolacije, rekonstrukcije sanitarnog čvora, postavljanje novog nameštaja, a ostaje nam još da malo osvežimo zidove i saniramo krov – reči su direktora.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: