• sreda, 29. novembar 2023.
Mitrovica podržava “Male divove”
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Mitrovica podržava “Male divove”

15. novembar 2023. godine

Svetski dan prevremeno rođene dece se obeležava u celom svetu 17. novembra, pa će biti obeležen i u Sremskoj Mitrovici. S tim u vezi će u petak od 10 časova na Trgu Ćire Milekića biti organizovan događaj koji će okupiti roditelje malih divova iz Udruženja roditelja prevremeno rođene dece Srbije koju upravo nosi ovaj naziv “Mali div”. Biće deljeni promotivni materijali ljubičaste boje, koja simbolizuje prevremeno rođenu decu.

Podršku u organizovanju obeležavanja ovog praznika pruža Grad Sremska Mitrovica sa ciljem ukazivanja na potrebe prevremeno rođene dece i njihovih roditelja. U svetu se godišnje prevremeno rodi 15 miliona, a u Srbiji četiri hiljade dece, što je vodeći uzrok smrtosti dece mlađe od godinu dana i drugi vodeći uzrok smrtnosti dece mlađe od pet godina, a procenat prevremeno rođene dece sa kasnijim dugoročnim zdravstvenim i razvojnim teškoćama se kreće od 30 do 60 posto.

Povodom obeležavanja ovog datuma, fasada Muzeja Srema u Gradskom parku će biti osvetljena ljubičastim svetlom.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: