• petak, 1. mart 2024.
NOVA POSTAVKA U GALERIJI POD VEDRIM NEBOM
Društvo | Vesti | Beočin
0 Komentara

NOVA POSTAVKA U GALERIJI POD VEDRIM NEBOM

17. januar 2023. godine

U centru Banoštora, sa pogledom na Dunav, na mestu gde je bila izložba zastava u okviru projekta “Novi Sad Evropska prestonica kulture”, izložene su čestitke sa najlepšim motivima ovog prazničnog doba. Dvadeset originalnih čestitki na zastavama svaka veličine dva puta jedan metar, postavljeno je u Galeriji pod vedrim nebom. Specifičnost ove Galerije je i to što je na četiri postamenta postavljeno po pet zastava koje se pokreću pod dejstvom vetra ili ih okreću sami posetioci. Njih su, uz podršku vaspitača, učitelja i nastavnika, oslikala deca sa teritorije Opštine Beočin.
Meštani Banoštora su svedoci da ova Galerija privlači pažnju prolaznika koji neretko zastanu i pogledaju slike, ta ko da se može reći da je prethodnu izložbu pogledalo više hiljada ljudi.
Događaj je organizovalo novosadsko Udruženje “Arka”, a štampanje zastava i postavljanje izložbe pomogle su vinarije: Verkat, Fruškogorski vinogradi, Šijački, Vinarium, Radošević, Dudan, Podrum Ćega, Podrum Stojković, Podrum Silbaški, Vinarija Popović, Podrum vina Prekogačić i ATOS Koruška.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: