• utorak, 3. oktobar 2023.
Popinčani sa proverenim snagama u novoj sezoni
Sport
0 Komentara

Popinčani sa proverenim snagama u novoj sezoni

19. jul 2023. godine

Jedan od najstarijih fudbalskih klubova Srema, koji je u 103. godini postojanja, Napredak Meridian počeo je sa pripremama za nastupajuću sezonu Sremske lige. Pripreme se održavaju na igralištu u Popincima, na čelu sa trenerom Čedom Gužvićem.

-Svakako da sam zadovoljan, zadržali smo tim od prošle godine i osvežili pojačanjima u svakoj liniji. Pripremni period sprovodimo na našem stadionu gde imamo izvanredne uslove za rad. Do početka prvenstva imaćemo 20 treninga i sedam kontrolnih utakmica – kaže trener Gužvić.

Napredak gaji dobar i kvalitetan fudbal, što je veliki doprinos uprave kluba, a poznate su i ambicije u narednoj sezoni.

-Velika odgovornost je biti predsednik kluba, s obzirom na istoriju, rezultate i prethodnike koji su mnogo toga značajnog  uradili za ovaj kolektiv zajedno sa meštanima Popinaca, od kojih moji saradnici i ja imamo neizmernu podršku i dan danas. U klubu su ostali svi igrači jer su prepoznali ozbiljnost i vredan rad ljudi iz uprave kluba. Šef stručnog štaba Čedomir Gužvić, zajedno sa pomoćnikom Slobodanom Markovićem neće moći da računa samo na Dimitrija Vukelića, a igrački kadar pojačali su  golman Predrag Travica iz Jadrana (Golubinci), Steva Dobrić iz Hajduka (Beška), Dalibor Marković iz Poleta (Novi Karlovci) i povratnik u Napredak Marko Dragišić. Napredak je kao i uvek,  u duhu velikih ambicija i željom za uspesima – rekao je predsednik kluba Zoran Kokanović.

U timu Napretka je najstariji Dragoslav Nikolić, kapiten tima u šestoj deceniji životam koji otkriva recept za dugu i uspešnu karijeru.

-Recept za bilo šta u životu je da voliš da radiš ono čime se baviš. Trening je najbitnija stvar u fudbalu, od njega sve polazi. Što se više trenira, duže se traje i tako malo po malo,  dođe se do 33 seniorske sezone – ističe Nikolić.

Osvrt na prošlu sezonu i nadanja za nastupajuću, izneo je najbolji igrač Napretka Nemanja Todorović.

-Prošle sezone često nismo bili kompletni, što zbog povreda, što zbog profesionalnih obaveza igrača, a to se odrazilo i na stanje na tabeli. Za narednu sezonu se nadam i verujem da će se sa proverenim  i novim igračima Napredak boriti za vrh tabele – dodao je Todorović.

Popinčani i simpatizeri Napretka i u predstojećoj sezoni biće dvanaesti igrač ekipi na terenu.

P. Jovanović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: