• četvrtak, 25. april 2024.
Na crtu sa “Vemblijem”
Društvo | Projekti | Sport | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Na crtu sa “Vemblijem”

5. decembar 2022. godine

Stvaranju boljih uslova za bavljenje sportom u Velikim Radincima, već neko vreme se pridaje izuzetan značaj. Tome u prilog govore i konstantna ulaganja u uslove za bavljenje fudbalom, a nakon potpuno novih tribina, obnovljenih svlačionica i prostorija kluba, došao je red na uređenje samog terena Fudbalskog kluba “Borac”.

Ovih dana, završena je prva faza radova na samom terenu, priča za Fruškogorac predsednik Saveta mesne zajednice Miloš Кekić, i dodaje da u zimskom periodu, do početka prolećne sezone, slede još dve faze.

-Nakon obnovljenih prostorija kluba i renoviranih svlačionica, zahvaljujući lokalnoj samoupravi Grada Sremska Mitrovica, ove godine su na našem stadionu izgrađene i tribine kapaciteta 120 gledalaca. Ovde nismo stali, te i dalje nastavljamo da ulažemo u unapređenje uslova za bavljenje sportom u našem selu, na šta upravo ovim ulaganjima želimo da podstaknemo naše najmlađe. Da bi se deca i mladi bavili sportom, a između ostalog da bi bili uspešni u tome, potrebno im je obezbediti adekvatne uslove. Zato se nadam da će naša prezanja da im te uslove obezbedimo poslužiti kao dobra motivacija mladima da izađu na ulice i svoje vreme provode na najbolji mogući način – rekao je Кekić i dodao:

-Sledi nam ozbiljna sportska borba u Međuopštinskoj ligi Srema. Daćemo sve od sebe da “Borac” iz Velikih Radinaca koji baštini fudbalsku tradiciju već više od devet decenija ostane tu gde i pripada, sa uslovima treniranja koji su daleko iznad ranga u kom se takmiči – zaključuje Кekić.

Tokom predstojećih meseci, kako saznajemo, sledi čepiranje terena i njegovo nasipanje peskom. Nakon završetka radova, kako kažu Radinčani, njihov teren biće ravan čuvenom “Vembliju”.

Šalu na stranu, stadion “Borca” će u budućnosti svakako biti lepše mesto za svih onih 300 do 400 (čitavih četvt stanovništva sela) ljubitelja fudbala koji se svakog vikenda na njemu okupljaju, navijajući za svoj omiljeni tim.

N. M.

*Tekst objavljen u okviru projekta “Sportom za zdravu Mitrovicu” koji je sufinansiran sredstvima Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: