• sreda, 17. jul 2024.
Uspeh mitrovačkih džudista na školskim takmičenjima
Sport | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Uspeh mitrovačkih džudista na školskim takmičenjima

11. maj 2023. godine

Protekla sedmica bila je veoma uspešna za mitrovačke džudiste, koji su učenici osnovnih i srednjih sa teritorije Grada. Prvo su na Prvenstvu Vojvodine ostvarili veoma dobar uspeh kvalifikujući se na Državno prvenstvo. U Novom Sadu je održano Školsko prvenstvo Vojvodine , na kojem je učešće uzelo čak 185 škola sa 917 takmičara.

Mitrovački džudisti koji su na ovo prvenstvo nastupali za svoje osnovne i srednje škole , pokazali su da su među najboljima u Vojvodini. Sve mitrovačke osnovne škole imale su svoje predstavnike na ovom prvenstvu. Ukupno 16 džudista reprezentovalo je Sremsku Mitrovicu. Naviše uspeha imali su:

Katarina Tomić prvo mesto – Medicinska škola “Draginja Nikšić”
Ognjen Trogrlić prvo mesto – STŠ “Nikola Tesla”
Luka Novaković drugo mesto – STŠ “Nikola Tesla”
David Perković treće mesto – STŠ “Nikola Tesla”
Dajana Timić treće mesto – “S.P.Brile”
Teodora Vukasović drugo mesto – OŠ “B.P.Pinki”
Slavko Lončarević drugo mesto – OŠ “J.J.Zmaj”
Maša Živanović treće mesto – OŠ “B.P.Pinki”
Aleksandra Kočić treće mesto – OŠ “S.B. Paja”

Nakon Školskog prvenstva Vojvodine usledilo je Školsko prvenstvo Srbije. Na ovom prvenstvu učešće je uzelo čak 293 škole iz cele Srbije sa 513 takmičara. Neverovatna konkurencija, došli su najbolji sa regiona Vojvodine, Beograda i Centralne Srbije. I u ovako jakoj konkurencij Mitrovčani su pokazali da su među najboljima. Osvojeno je ukupno šest državnih medalja. Osvajači medalja su:

Aleksandra Kočić drugo mesto OŠ S.B. Paja
Ognjen Trogrlić drugo mesto STŠ “Nikola Tesla”
Teodora Vukasović treće mesto OŠ “B.P. Pinki”
Katarina Tomić treće mesto Medicinska škola “Draginja Nikšić”
Luka Novaković treće mesto STŠ “Nikola Tesla”
Slavko Lončarević treće mesto OŠ “J.J. Zmaj”

Pored školskih prvenstava mitrovački džudisti nastupili su na prestižnom turniru u Kikindi. Učešće su uzeli u dve uzrasne grupe mlađih i starijih dečaka i devojčica. I ovog puta su zablistale dve devojčice Teodora Vukasović i Aleksandra Kočić. One su svaka u svojoj kategoriji zauzele druga mesta i okitile se srebrnim medaljama. Tomislav Raca je zauzeo peto mesto u veoma jakoj konkurenciji, dok je Aleksandar Derikonja zauzeo sedmo mesto. Turnir u Kikindi spada među najstarije turnire u Srbiji sa velikom tradicijom, učešće na ovom takmičenju uzelo je 46 klubova sa 476 takmičara iz zemlje i okruženja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: