• ponedeljak, 24. jun 2024.
U Beočinu obeležen Međunarodni dan Roma
Društvo | Vesti | Beočin
0 Komentara

U Beočinu obeležen Međunarodni dan Roma

10. april 2023. godine

Povodom obeležavanja 8. aprila – Međunarodnog dana Roma na zgradi opštine Beočin istaknuta je romska zastava kao znak podrške i poštovanja prema svim pripadnicima romske zajednice koji žive na teritoriji ove opštine.

Zastava je podignuta u prisustvu predsednice opštine Beočin Biljane Janković, njenih saradnika kao i člana izvršnog odbora Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Emina Selimija i predstavnika lokalne romske zajednice Asana Murine.

Na ovaj način opština Beočin se pridružila kampanji pokrajinske Kancelarije za inkluziju Roma koja povodom obeležavanja Međunarodnog dana Roma učestvuje, podstiče i organizuje raznovrsne aktivnosti širom Vojvodine.

– Danas posebno želimo da pošaljemo poruku da su Romi važan deo naše interkulturalnosti i neizostavni deo lokalne zajednice u Beočinu. Opština Beočin neguje dobru saradnju sa svim institucijama i organizacijama koje aktivno sa nama rade na inkluziji Roma a lokalna samouprava koristi svaku priliku da pomogne romskoj populaciji kao i da podrži one inicijative koje imaju za cilj ekonomsko osnaživanje Roma i da neguju romsku tradiciju i kulturu – istakla je predsednica opštine Beočn Biljana Janković.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana Roma u Opštini Beočin će u sredu, 12. aprila sa početkom u 18 časova biti organizovana tribina za građane i predavanje na temu „Istorija Roma“ kome će prisustvovati i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: