• ponedeljak, 25. septembar 2023.
Robotičari ostvarili plasman u Francusku
Društvo | Vesti | Šid
0 Komentara

Robotičari ostvarili plasman u Francusku

26. april 2023. godine

Tri ekipe robotičara iz Tehničke škole “Nikola Tesla” Šid, smera elektrotehničar računara, proteklog vikenda je učestvovalo na jubilarnom 20. takmičenju EUROBOT u Novom Sadu u zgradi Naučno-tehnološkog parka. Seniorska ekipa koju su činili učenici 4. razreda ove škole je na kraju zauzela odlično šesto mesto od prijavljenih 13 ekipa. Šidski srednjoškolci su se takmičili sa 10 ekipa studenata Fakulteta tehničkih nauka, jednom ekipom studenata Mašinskog fakulteta iz Beograda i jednom ekipom učenika Matematičke gimnazije iz Beograda.

Nakon dva veća kvara na robotima u prva dva meča na takmičenju, uz celonoćni rad, momci su uspeli da osposobe robote za preostale mečeve ali nedostatak bodova iz prvih mečeva je bio preveliki da bi se i treći put zaredom našli u polufinalu. Ekipu NTS Robotika su činili: Vladimir Andriško, Srđan Filipović, Miloš Jovanović, Saša Hemela i Aleksandar Petrović.

Juniorske ekipe NTS Robotika 1 i NTS Robotika 2 koje su činili učenici trećeg razreda su se takmičile sa ekipama iz Matematičke gimnazije iz Beograda, Srednje škole “Nikola Tesla” iz Beograda i ekipama Male škole elektronike iz Beograda. Nakon odigranih pet mečeva u grupama i polufinalnih i finalnih mečeva uspeli su da ostvare ogroman uspeh i da zauzmu drugo i treće mesto. Na taj način su se plasirali na završnicu prvenstva koja će se održati 10. i 11. juna u Parizu. Zajedno sa vršnjacima iz Matematičke gimnazije oni će predstavljati Srbiju i ukrstiti koplja sa najboljim ekipama sa nacionalnih prvenstava Francuske, Nemačke, Rusije, Belgije, Velike Britanije, Španije, Turske i Tunisa.

Ekipu NTS Robotika 1 su činili: Nikola Plavšić, Luka Mađarac, Goran Kolar, MilanPupić i Luka Ralbovski.

Ekipu NTS Robotika 2 su činili: Nikola Peurača, Milenko Čuturić, Miloš Bućko, Luka Romanjak i Đorđe Živković.

Mentori ekipama su bili profesori Milan Jukić i Nebojša Čikarić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: