• sreda, 6. decembar 2023.
Zbirka pesama “Кroz trepavice sipam tugu” predstavljena publici
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Kultura
0 Komentara

Zbirka pesama “Кroz trepavice sipam tugu” predstavljena publici

31. mart 2023. godine

U četvrtak, 30. marta u Biblioteci “Gligorije Vozarović” održana je promocija zbirke pesama “Кroz trepavice sipam tugu” autorke Slađane Milenković.

– Poezija Slađane Milenković pruža čitaocima istančanih afiniteta i osobenih estetskih ukusa mogućnost različite recepcije i sopstvene spoznaje sveta, emotivni doživljaj u kojem prepoznaju i identifikuju predstave o životu koje su u sebi odavno tajili, ili, samo slutili i predosećali.To je trenutak spoznaje kada se ljudski život oseti kao gorki treptaj, u odnosu na večnost koja se ne može ni sagledati ni doživeti, a kamoli definisati ili smestiti u okvire kratkovekog fizičkog trajanja. Svesna neprikosnovene realnosti, pesnikinja pokušava da razgrne debele zastore prošlosti, da pronikne u dušu malog čoveka i da razmota klupko njegovih egzistencijalnih problema u treptajima refleksivne psihičke rezonance,u iskušenjima neprikosnovenih zakonitosti prirode, i osobene empatije svesti i podsvesti koje ga pokoravaju i usmeravaju imaginarne prostore poetskog sadržaja – izvod iz recenzije Prof. dr Miomira Milinkovića.

U programu su učestvovali: Nedeljko Terzić,Mirjana Marković, Slađana Milenković, Dušanka Anojčić, Zorica Miščević, Jelena Janković, Hajrudin Durmanović, Moravka Todić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: