• subota, 24. februar 2024.
Širi se zeleni prsten oko grada
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Širi se zeleni prsten oko grada

28. mart 2023. godine

Velika planska akcija ozelenjavanja javnih površina u Sremskoj Mitrovici se nastavlja.

Prošle godine fokus ozelenjavanja stavljen je na stvaranje zaštitnog zelenog koridora između industrijskih zona i zona mešovitih namena, a ove godine se “zeleni prsten” širi ozelenjavanjem putnih pravaca prema Mačvanskoj Mitrovici, Velikim Radincima, Čalmi, a u cilju vizuelnog naglašavanja ulaska u grad iz više smerova.

Projekat ozelenjavanja putnih pravaca je podržalo Ministarstvo zaštite životne sredine sa 6 miliona dinara, dok će 4 miliona dinara finansirati Grad Sremska Mitrovica. Ugovor o finansiranju Projekta potpisan je u Beogradu u Palati Srbija.

Projektom koji za cilj ima poboljšanje ekološke slike grada i stvaranje preduslova za formiranje vetrozaštitnih pojaseva, predviđena je nabavka i sadnja različitih listopadnih i četinarskih kultura – bor, javor, jova, breza, grab, vrba, lipa, brest i dr.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: