Počinje upis u vrtić

Sremska Mitrovica – U sredu, 5. maja počinje upis mališana u vrtić, a konkurs će biti otvoren sve do kraja maja.

Prema rečima Biljane Cvijetić, direktorke Predškolske ustanove “Pčelica”, kao i prethodnih godina roditelji mogu podnositi elektronske prijave preko e-Uprave.

-Roditelji i staratelji svoje mališane i ove godine u vrtić mogu upisati elektronskim putem preko portala eUprava, ali i odlaskom u objekat „Maslačak“, u naselju Stari most. Oni roditelji koji iskoriste mogućnost elektronske prijave neće morati da pribavljaju potrebnu dokumentaciju, jer će to sistem obaviti umesto njih. Prijava će biti moguća odmah nakon praznika pa sve do 31. maja, do kada će konkurs za upis dece putem nacionalnog portala biti vidljiv i aktivan. Upis dece u seoskim sredinama vršiće se takođe tokom maja kod vaspitača koji rade u selima – rekla je direktorka Cvijetić i dodala da će oni roditelji koji pripadaju socijalno osetljivim kategorijama biti u obavezi da odgovarajuću dokumentaciju od socijalnog radnika donesu u vrtić “Maslačak” do kraja maja.

Sve potrebne informacije o upisu dece mogu se dobiti na brojeve telefona 060-8010-318 i na 060-8010-333 ili na sajtu Predškolske ustanove “Pčelica” https://pupcelica.edu.rs/index.php/cbbgh-hs

Kategorije Sremska Mitrovica Vesti