• nedelja, 25. februar 2024.
Druženje učenika i pisca za decu Dušana Pejčića
Društvo | Vesti | Ruma
0 Komentara

Druženje učenika i pisca za decu Dušana Pejčića

28. februar 2023. godine

U organizaciji Društva učitelja Rume, u Gradskoj biblioteci „Atanasije Stojković”, juče je održano druženje učenika i pisca za decu Dušana Pejčića, što je prva u nizu aktivnosti namenjena rumskim školarcima.

Druženje je bilo upriličeno za decu od 5. do 8. razreda iz gradskih i seoskih škola, inače učesnicima Čitalačkog maratona.

Pisac Dušan Pejčić je učitelj sa višedecenijskim iskustvom u radu sa decom i mladima, autor je dečjih TV emisija, saradnik dečjih časopisa i dobitnik mnogih nagrada poput prve nagrade dečje kritike “Dositejevo pero” za roman „Muški dnevnik”.

Primetno je da digitalna era upućuje decu na mobilne telefone, tablete, kompjuterske igrice, a da navika čitanja znatno opada. Međutim, sadržaje, doživljaje, zamišljanja, emocije, obrazovanje koji se stiču uz knjigu nije moguće steći uz ekran, pa je zato pokrenuta kampanja afirmacije čitanja knjiga među rumskim osnovcima.

ruma.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: