• petak, 19. april 2024.
Održana Izborna skupština KUD „Brile“ Beočin
Društvo | Kultura | Vesti | Beočin
0 Komentara

Održana Izborna skupština KUD „Brile“ Beočin

16. decembar 2022. godine

Jedno od najstarijih kulturno-umetničkih društava u Sremu i Vojvodini, sa tradicijom neprekidnog rada dugom 78 godina, beočinsko KUD „Brile“, održalo je 15. decembra Izbornu skupštinu.

Skupštini Društva prisustvovali su predstavnici svih sekcija: Folklornog ansambla, Tamburaškog orkestra, Amaterskog pozorišta, Književnog kluba i Mešovitog hora.

Iscrpan izveštaj o radu za period 2019-2022 godina podneo je predsednik Upravnog odbora Sekula Petrović. Istakao je da je ovaj četvorogodišnji period obeležila pandemija korona virusom koja je skoro pune dve godina bila ograničavajući faktor za normalan rad i u znatnoj meri suzila delovanje sekcija Društva. I pored toga ostavren je zavidan broj nastupa, a ono što je najznačajnije omasovljen je rad skoro svih sekcija Društva, naročito Folklornog ansambla i Amaterskog pozorišta.

Izveštaj o finansijskom poslovanju Društva podneo je predsednik Nadzornog odbora Radoslav Špirić, te istako da je isto bilo u skladu sa zakonskim propisima i donetim planovima i odlukama Društva.

Članovi Izborne skupštine izvršili su izbor novih članova organa Društva za mandatni period od četiri godine. Za članove Upravnog odbora izabrani su: Ratka Dulić, Vida Blagojević, Tanja Drljača, Radovan Đuričin, Branko Rakić, Dragan Škorić i Sekula Petrović. U Nadzorni odbor izabrani su: Jelica Starčević, Jovan Aksentijević i Duško Tešanović.

Skupština je donela i odluku o visini članarine koja će se primenjivati od početka naredne godine, kao i odluku da Mešoviti hor KUD „Brile“ ponese naziv po Nikoli Ćiriloviću, bivšem dugogodišnjem direktoru Kulturnog centra opštine Beočin i kulturnom posleniku koji je ostavio dubok trag u kulturnom životu Beočina.

Ovih dana očekuje se održavanje Konstitutivne sednice Upravnog i Nadzornog odbora KUD „Brile“.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: