• petak, 2. decembar 2022.
Zvezda nadigrala Srem, Mitrovčani pokazali humanost
Sport
0 Komentara

Zvezda nadigrala Srem, Mitrovčani pokazali humanost

16. novembar 2022. godine

U zaostaloj utakmici 5. kola Superlige Srbije odbojkašice Srema poražene su pred punim tribinama PSC “Pinki” od Crvene zvezde maksimalnim rezultatom 0:3 (14:25, 22:25, 19:25).

Crvena Zvezda je u Sremsku Mitrovicu došla kao favorit što se potvrdilo tokom utakmice. Igračice Srema su bile pod pritiskom zbog imena velikog rivala, a i brojne publike koja je gotovo ispunila Poslovno sportski centar “Pinki”.

Zvezda je otvorila meč velikim vođstvom 4:0. Srem je polako podizao igru i stigao do 10:12 ali to je bilo sve u prvom setu. Gošće su ponovo dodale gas i lako dobile ovaj set 25:14. U drugom i trećem setu igra je bila izuzetno zanimljiva i prilično neizvesna. Trener Zvezde Pavličević se opredelio da servisima optereti Dunju Grabić, koja je ipak uspela da se odupre pritisku 42 servisa tokom meča.

Mada je Zvezda povela i u drugom setu, Srem sa sedam uzastopnih poena preokreće na 8:4. U tom period odlično je napadala Dunja Grabić, a proradio je i par srednjaka Antić i Živanović. Zvezda je izjednačila na 10:10. Borba se potom vodila za svaki poen da bi na kraju i ovaj set pripao gošćama iz Beograda. Treći set je ponovo doneo borbu poen za poen da bi na kraju seta Zvezda napravila ključnu razliku. U Crvenoj zvezdi su odlično igrale korektorka Helić i prvi primač Stojić. U Sremu je najviše poena ostvarila Sarić.

Ova utakmica imala je i humanitarni karakter, prikupljeno je oko 146 hiljada dinara za lečenje mlade Mitrovčanke Aleksandre Dinić. Aleksandra se ranije bavila odbojkom i igrala je za ekipu Srema.

U sledećem kolu Srem je u Sportskoj hali Mitrovačke gimnazije domaćin ekipi TENT-a iz Obrenovca.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: