• četvrtak, 18. april 2024.
Održana akcija ozelenjavanja Beočina u okviru Oktobarskih svečanosti
Društvo | Vesti | Beočin
0 Komentara

Održana akcija ozelenjavanja Beočina u okviru Oktobarskih svečanosti

13. oktobar 2022. godine

U Beočinu je u okviru programa ovogodišnjih Oktobarskih svečanosti održana javna akcija ozelenjavanja koja je organizovana od strane Opštine Beočin uz podršku radnika JКP „Beočin“, građana i učenika šestog razreda Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko.

Javnoj akciji ozelenjavanja prisustvovala je predsednica opštine Beočin Biljana Janković sa saradnicima, direktor JКP „Beočin“ Mina Minić kao i direktor Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ Dragan Mitić sa kolegama.

„Javne akcije ozelenjavanja su od izuzetnog značaja za naše mesto kako bi uključili što veći broj građana i podigli svest o ekologiji i očuvanju stabala i parkova u urbanim sredinama. Zadovoljstvo je danas videti takvo interesovanje mlađih generacija i aktivno učešće građana u akciji. Opština Beočin će i u narednom periodu organizovati slične aktivnosti u različitim delovima grada ali i u seoskim sredinama.“, istakla je predsednica opštine Beočin Biljana Janković.

Složno i u dobroj atmosferi okupljeni građani su uz stručni nadzor radnika JКP „Beočin“ posadili budući drvored koprivića uz pešačku stazu u okolini beočinske osnovne škole i Doma kulture a akcija je potom nastavljena na drugoj lokaciji, u školskom dvorištu gde su u sađenju učestvovala deca i njihovi nastavnici. Zahvaljujući njima, beočinska škola će biti bogatija za stabla crvenoliste šljive.

Donaciju sadnica za ovu akciju Opštini Beočin omogućio je rasadnik „Gaj“ iz Ledinaca.

Iz Opštine Beočin poseban apel šalju svim sugrađanima da zajednički sačuvaju mlade sadnice kako bi
imale šansu da se prime i u budućnosti služe Opštini i njenim građanima.

Foto: I. Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: