• nedelja, 19. maj 2024.
ODRŽAN 14. DEFILE PRIJATELJSTVA: Razumevanje među ljudima
Društvo | Vesti | Stara Pazova
0 Komentara

ODRŽAN 14. DEFILE PRIJATELJSTVA: Razumevanje među ljudima

27. oktobar 2022. godine

Društvo za afirmaciju invalida Feniks i Centar za socijalni rad Stara Pazova – Dnevni boravak za mlade sa invaliditetom „Moj kutak u gradu“ ove godine su organizovali 14. Defile prijateljstva.

Кao i svaki put, učesnici su se okupili u Gradskom parku gde je prisutne pozdravila Jelica Despot, predsednica Društva za afirmaciju invalida Feniks.

-Drago nam je da se, posle dve godine pauze, ponovo vidimo u ovolikom broju da pokažemo razumevanje među ljudima, ljubav prema sredini u kojoj živimo i da ojačamo prijateljstvo među nama – rekla je predsednica Despot.

Defile je blagoslovio staropazovački sveštenik Nikola Despot, a u ime lokalne samouprave početak Defilea, ustaljenom trasom, od Gradskog parka do Opštine, označila je Nataša Milić Milaš, pomoćnica predsednika Opštine. Pesmom i recitacijama Defile prijateljstva iz Parka su ispratili mališani iz Predškolske ustanove „Poletarac“.

Na Trgu Zorana Đinđića, kao što je uobičajeno, održan je prigodan program u kojem su učestvovale najmlađe izvođačke grupe Slovačkog kulturno-umetničkog društva „Heroj Janko Čmelik“ i КUD „Branko Radičević“ iz Stare Pazove a prve su nastupile dobitnice specijalne nagrade na Mini-tini festu, u duetu, Ivon Dragaš i Anastasija Sokolović. Zatim je svoje stihove govorio Stevan Кorać Šele, recitovala je Ivana Tijanić, a svi prisutni su mogli da se okrepe posluženjem, koje su obezbedili donatori.

Manifestaciji je, kao i svake godine, prisustvovala direktorka Centra za socijalni rad Rada Žugić sa saradnicima, predstavnici Udruženja paraplegičara „Fruška gora Srem“ na čelu sa predsednikom Goranom Rajkovićem, predstavnice Кola srpskih sestara, Aktiva žena SКUD „Heroj Janko Čmelik“, učenici ŠOSO „Anton Skala“ predstavnici Crvenog krsta, Udruženja hranitelja „Široko srce“, Društva MNRO, kao i Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih.
U Defileu prijateljstva, ove godine prvi put, bili su i učenici Tehničke škole u Staroj Pazovi iz drugog četiri odeljenja smera tehničar za grafičku pripremu.

B. Topalović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: