• subota, 18. maj 2024.
Predstavljanje novog romana Ljiljane Šarac u Inđiji
Društvo | Kultura | Inđija
0 Komentara

Predstavljanje novog romana Ljiljane Šarac u Inđiji

27. septembar 2022. godine

Predstavljanje novog romana Ljiljane Šarac “Dok svetac bdi” biće održano u Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji, u četvrtak 29. septembra sa početkom u 19 časova.

Кnjiževnica Ljiljana Šarac objavila je dosad četiri istorijska romana (Opet sam te sanjao, Gde sam to pogrešila, Zid tajni i Zlatna žila) i dva ljubavna (Starija iStariji). Dobitnica je prestižnih nagrada Smederevski Orfej i Beogradski pobednik, član je Кnjiževnog kluba Čukarica i Udruženja književnika Srbije.

Preporučujući najnoviji roman Ljiljane Šarac Dok svetac bdi pisac i novinar Branislav Janković kaže:
„Volim knjige o gresima. To su one knjige od kojih vas zabole prsti dok okrećete njihove stranice – od težine sudbina običnih ljudi. Nalik meni. Ili vama. Volim knjige o praštanju. To su one knjige od kojih vam duša plače, a srce se raduje, jer duša je mesec, a srce je sunce. Volim knjige o tajnama. Istim onim koje ne želimo nikome da otkrijemo, jer naš lik u njima nije čist. Naše tajne su naše ogledalo. Volim knjige u kojima se petao i Sveti Nikola takmiče ko će dalje da skoči sa kućnog praga. I sve dok ima ljudi koji će da ga prekorače, svetac će živeti. Volim ovu knjigu.“

Odlomke iz knjige čitaće Tamara Barać, a moderator je Vesna Stepanović.


Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: