• četvrtak, 18. april 2024.
Sreta Kokanović, “fudbalski fanatik” iz Popinaca
Sport
0 Komentara

Sreta Kokanović, “fudbalski fanatik” iz Popinaca

12. avgust 2022. godine

Reći za Sretu Kokanovića iz Popinaca da je „fudbalski fanatik“ je suviše blag izraz. Jednostavno, teško je zamisliti Napredak bez “Kokana starijeg“. Igralište na kojem sremskoligaš iz Popinaca trenira i igra je, bez konkurencije, najbolje u opštini. Naravno, zahvaljujući Kokanu, koji svakodnevno održava, šišanjem i zalivanjem. Druženje sa fudbalom započeo kao 14-godišnjak u mlađim kategorijama Kupinova.

-Kao prvotimac dokazivao sam se u Brodarcu sa Novog Beograda, Mladosti iz Prhova i Napretku iz Popinaca. U Napretku, kao golman, bio sam rezerva “popinačkoj legendi“ Opačiću – kaže Sreta.

Oprobao se Kokanović i kao fudbalski sudija.

-Dogurao sam do republičkog sudije. Prvi sam predsednik sudijske sekcije pri OFS Pećinci. Nekoliko godina bio sam aktivan i kao delegat na fudbalskim utakmicama – dodaje Kokan.

Pričati o fudbalu Sreta može satima. Ali, uvek se vraća svom Napretku.

-U upravi Napretka sam od 1985 godine. Obavljao sam sam sve funkcije. Bio sam, čak i sponzor. U vreme dok je Donji Srem bio u Prvoj i Superligi, bio sam ekonom u pećinačkom klubu. Po dogovoru s ljudima iz Donjeg Srema, na njihova gostovanja nisam išao, jer sam u to vreme bio s Napretkom – rekao je ovaj fudbalski fanatik.

O sadašnjoj generaciji sremskoligaša iz Popinaca ima visoko mišljenje.

-Sjajna generacija. Najveća kvalitet ekipe je u podatku da se kostur ne menja nekoliko godina. Ubeđen sam da će Napredak u narednoj sezoni biti ozbiljan kandidat za viši rang – veruje Popinčanin.
I tako, Sreta Kokanović – Kokan živi svoj “fudbalski život“.

Sreto, zamisli situaciju. Nedelja, po podne, utakmica u Popincima, a ti na pecanju. Ili, dremuckaš posle ručka – spremamo “malo peckanje“. Da li je potrebno navoditi odgovor!?

Ž. Radivojević

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: