• sreda, 28. septembar 2022.
„Pametna klupa“ za đake i studente
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

„Pametna klupa“ za đake i studente

18. avgust 2022. godine

Takozvana „pametna klupa“ postavljena je početkom nedelje u dvorištu Srednje tehničke škole „Nikola Tesla“ i Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmium“ u Sremskoj Mitrovici. „Pametnu klupu“ obezbedila je kompanija „Metalfer“ koja, prema rečima direktorice Jelene Zakonović, godinama unazad uspešno posluje u gradu na Savi i redovno realizuje društveno odgovorne projekte i akcije.

-Кompanija „Metalfer“ kao društveno odgovorna kompanija uvek stoji iza projekata koji pomažu lokalnoj zajednici, a pre svega mladima. Upravo njih smo želeli da obradujemo pred polazak u školu 1. septembra i obezbedili im „pametnu klupu“. U pitanju je jedna inovacija savremene tehnologije s obzirom na to da je reč o klupi koja se solarno napaja, koja pruža bežični internet, očitava kvalitet vazduha, a preko nje je moguće i punjenje električnih bicikala – rekla je Zakonović.

Direktorka je kratko objasnila da je „pametna klupa“ u dvorištu tehničke škole postavljena ciljano, a kao još jedan vid saradnje koju kompanija na čijem je čelu ima sa tom obrazovnom ustanovom. Zakonović je najavila i da će biti postavljeno još nekoliko identičnih klupa na više lokacija u gradu.

Milisav Daničić direktor STŠ „Nikola Tesla“ kratko je izrazio je zadovoljstvo što se saradnja sa kompanijom „Metalfer“ otpočeta kroz program dualnog obrazovanja nastavila i donacijom jedne „pametne klupe“.

– Sa kompanijom „Metalfer“ već neko vreme uspešno sarađujemo i izuzetno smo zahvalni što se naša saradnja nastavlja i širi. U Srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla“ postoje obrazovni profili bravar – zavarivač i operater mašinske obrade i đaci koji pohađaju te smerove kroz program dualnog obrazovanja praktičnu nastavu realizuju upravo u ovoj kompaniji. Inače, mi imamo oko 800 učenika, a veliki je i broj studenata Visoke škole, tako da lokacija koju je „Metalfer“ odabrao za postavljanje klupe je pravi pogodak – rekao je Daničić.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: