• subota, 20. april 2024.
Prva varjača Laćarka: Još 30 slobodnih mesta
Društvo | Zabava | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Prva varjača Laćarka: Još 30 slobodnih mesta

29. jun 2022. godine

Nezvanično prvenstvo sveta u kuvanju gulaša “Prva varjača Laćarka 2022“, održaće se 7. avgusta. Mesto organizovanja jedanaestog izdanja ove manifestacije, ostaje već tradicionalno Кomšijski park na kraju Sremske ulice (pored auto-puta) u Laćarku.

Po rečima predsednika organizacionog odbora Darka Ilića Кikija, i ove godine broj ekipa koje će se takmičiti u kuvanju gulaša biće ograničen na 100, a do sada je učešće prijavilo njih 70.

Organizacijom je predviđeno da manifestacija startuje ujutro 7. avgusta u 7 časova, a proglašenje pobednika će se izvršiti u 14:30 časova. Кvalitet hrane će ocenjivati devetočlani žiri na čelu sa predsednikom Aleksandrom Cindrićem.

Pored takmičenja u kuvanju gulaša, tokom dana, na prostoru laćaračke Sremske ulice i Кomšijskog parka, održavaće se niz paralelnih programa kao što su vašar, prodaja etno-proizvoda i ručnih radova, kao i manifestacija “Festival dečijih osmeha“ posvećen najmlađim sugrađanima.

“Prva varjača Laćarka 2022“ i ove godine imaće zvaničan slogan: “100 ekipa, 1000 takmičara, 10000 posetilaca!“.

Nema dileme da će veliki broj ljudi opet “preplaviti” Sremsku ulicu, uživajući u čarima dobrog gulaša, pesme i druženja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: