• utorak, 3. oktobar 2023.
Održana vatrogasno-spasilačka pokazna vežba na Savi
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Održana vatrogasno-spasilačka pokazna vežba na Savi

16. jun 2023. godine

Javno pokazna vežba Vatrogasno spasilačke jedinice Sremska Mitrovica koju je realizovalo preko trideset učesnika, održana je juče na reci Savi. U vežbu su bile uključene ekipe za gašenje požara, specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi, spasilačka ekipa Gradske plaže Agencije Nintel i Služba za spasavanje na vodi Crvenog krsta. Oni su izveli simulaciju gašenja požara objekta na vodi, Picerija-splav „Krug”, spasavanje ugroženih iz reke Save i zbrinjavanje povređenih osoba ukazivanjem prve pomoći. Celokupni tok vežbe mogao je da se posmatra sa pešačkog mosta.

Kako je istakao Đorđe Nedeljković koordinator Spasilačke službe Crvenog krsta Sremska Mitrovica i Nintel službe za bezbednost na vodi, vežba je imala za cilj edukaciju ljudstva o tome koliko je prirodno bogatstvo poput Save zapravo izuzetno opasno i koliko može života da oduzme.

foto S. Nikšić

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: