• petak, 19. jul 2024.
Pošumljen veliki prostor nekadašnje “Američke bare” u Vojki
Društvo | Vesti | Stara Pazova
0 Komentara

Pošumljen veliki prostor nekadašnje “Američke bare” u Vojki

1. april 2022. godine

Veliki prostor nekadašnje tzv. Američke bare u Vojki, koja je dugo godina bila divlja deponija je sada očišćen zahvaljujući meštanima iz okolnih ulica, koji su posadili 220 sadnica svih vrsta voća. 

Inicijator Miroslav Jekić, koji je obezbedio sadnice, pomogao je i sa kopanjem rupa pri sadnji i kaže da su se u dogovoru sa komšijama, odlučili za uređenje ovog prostora, kako bi imali gde da prošetaju a deca mogla da se igraju.

Mesna zajednica uvek podržava predloge svojih sugrađana, posebno kada je u pitanju ozelenjavanje, jer u Vojki nema dovoljno zelenih površina, rekla je Jelena Inđić, predsednica Saveta Mesne zajednice Vojka, izražavajući nadu, da neće biti uništavanja mladica. Naglašavaju da je to za sve ljude sa dobrom namerom i dogovor je da zajedno nastave sa održavanjem, kako trud ne bio bio uzaludan.

Za tri godine mogu se očekivati prvi plodovi, a i deja je da pokušaju sa prirodnim uzgojem, kako bi deca dok se budu igrala, mogla slobodno da uberu zdravo, neprskano voće.

Izvor/foto: rtvstarapazova.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: