• sreda, 28. septembar 2022.
Sajam privrede u Novoj Pazovi 29. i 30. septembra
Društvo | Vesti | Stara Pazova
0 Komentara

Sajam privrede u Novoj Pazovi 29. i 30. septembra

22. septembar 2022. godine

Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi, koji organizuju opština Stara Pazova i Regionalna privredna komora Sremskog okruga, biće održan 29. i 30. septembra od 10 do 17 časova u kompleksu sportsko-rekreativnih bazena u Novoj Pazovi.

Rajenr Beker, direktor kompanije MTU Maintenence Serbia koja je partner 15. Regionalnog sajma, podsetio je da kompanija od 2019. godine uspešno sarađuje sa lokalnom zajednicom i opštinom Stara Pazova.

“Još od prošlog sajma kompanija je imala mogućnost da predstavi svoje kapacitete lokalnom stanovništvu što je rezultiralo time da je trenutno jedna trećina zaposlenih u kompaniji, preko 60 radnika i radnica sa teritorije opštine”, rekao je Beker.

Kompanija nije samo fokusirana na privredu, već aktivno ulaže u obrazovanje i unapređenje kvaliteta života, naveo je on.

U tom smislu je kompanija započela izgradnju obdaništa koje neće biti privatnog tipa, već zasnovano na principu javno-privatnog partnerstva između opštine Stara Pazova i MTU će omogućiti boravak dece iz porodica zaposlenih u kompaniji ali i drugih mališana koji žive na teritorije cele opštine.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović rekao je da opština, osim izgradnje vrtića, trenutno radi na izgradnji tehničke škole, čiji će sistem rada pratiti najmodernije trendove na polju tehnologije i znanja.

Radinović je naglasio da u opštini trenutno posluje 1.000 preduzeća, 3.000 preduzetnika i više od 4.000 poljoprivrednih gazdinstava.

Kao veliku prednost Stare Pazove u odnosu na većinu opština u Srbiji Radinović je istakao da trenutno na teritoriji Opštine posluje više od 100 inostranih kompanija, a da je stopa nezaposlenosti u opštini manja od tri odsto.

U opštini je 2013. godine bilo 9.400 zaposlenih, a sada ih je 24.800, naglasio je on.

Predstavnica Privredne komore Srbije i Regionalne privredne komore Sremskog upravnog okruga Zorana Karalić je izjavila da sve veći broj posetilaca i izlagača svedoči o važnosti Regionalnog sajma privrede.

Izlagački program će i ove godine biti obogaćen dodatnim manifestacijama, poput prezentacija, savetovanja i sajma zapošljavanja.

Karalić je posebno najavila poslovno predavanje koje će biti organizovano 30. septembra u 13:30, jer će prezentaciju održati Ministarstvo privrede, Fond za razvoj Srbije i Razvojni fond Vojvodine.

Tokom Sajma će biti organizovano razgledanje privrednih i turističkih potencijala opštine. 

FoNet

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: