• sreda, 24. april 2024.
Sjajan potez: Nastavnici donirali klavir
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Sjajan potez: Nastavnici donirali klavir

27. novembar 2021. godine

Zbirka muzičkih instrumenata Kulturnog centra Pećinci odnedavno je bogatija za električni klavir, koji je ova ustanova dobila na poklon. Kako nam je rekao direktor Jovan Devrnja, u pitanju su scenska klavijatura (stage piano) i postolje, koji će biti na raspolaganju polaznicima pećinačkog odeljenja Muzičke škole “Teodor Toša Andrejević” i Studija za muzičku edukaciju i obrazovanje.

– U pitanju je zaista lep gest nastavnika rumske Muzičke škole, koji su svojim sredstvima kupili ovaj instrument. Mi želimo da proširujemo naše sadržaje, ali da bi se to ostvarilo, potrebno je, pre svega, obogatiti naš instrumentarijum. Zahvaljujući finansijskoj podršci pećinačke lokalne samouprave nedavno smo dobili gitare, a evo sada su i nastavnici Muzičke škole pokazali dobru saradnju i poklonili nam ovaj scenski klavir, koji će nam omogućiti mnogo više nastupa i gostovanja. Time svakako idemo ka našem cilju, a to je da obogatimo kulturni sadržaj u svih 15 naselja naše opštine – rekao je direktor Devrnja.

Saradnik pri pećinačkom KC Branislava Trifunović, koja je i sama jedan od donatora, rekla nam je da su se nastavnici Muzičke škole i ona rukovodili željom da klavirska muzika dopre do svih škola u našoj opštini i da se koristi za muzičke radionice, jednako kao i drugi klasični instrumenti koji su prenosivi.

– Vrlo je bitno da imamo jedan takav instrument koji je pokretan, kako Muzička škola tako i muzička sekcija Kulturnog centra, kako bismo što više nastupali. Želimo da i naši klaviristi, pored gitarista i harmonikaša, nastupaju u školama u našoj opštini i Dnevnom boravku u Subotištu – izjavila je Trifunović.

Ona dodaje, da je već u sredu, 24. novembra u sali Kulturnog centra, održan prvi javni čas klavirskog odseka pećinačke OMŠ “Teodor Toša Andrejević”, na kojem je nastupilo osamnaest redovnih učenika u klasi nastavnice Nine Kobaš. Koncert je održan upravo na novom instrumentu koji je donacijom došao u posed Kulturnog centra.

Pored Branislave Trifunović, akciji prikupljanja sredstava za kupovinu novog scenskog klavira priključili su se i nastavnici: Danijela Hornjak, Nina Kobaš, Nikola Jovanović, Dejan Ćirković i Viktor Đurić.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: