• subota, 20. april 2024.
Participativno budžetiranje – Počinje glasanje za najbolje projekte
Društvo | Vesti | Ruma
0 Komentara

Participativno budžetiranje – Počinje glasanje za najbolje projekte

4. novembar 2021. godine

Tim za participativno budžetiranje Opštine Ruma sačinio je listu predloga za koju će građani rumske opštine glasati u vremenu od 8. do 14. novembra 2021. godine.

Ove godine na listi su se našla četiri gradska i šest seoskih projekata, a oni sa najviše glasova biće uvršteni u budžet Opštine Ruma za 2022. godinu.

Gradski projekti:

  1. Uređenje prostora na lokaciji napuštenog bazena u izletištu Borkovac (izgradnja igrališta , platoa sa klupama i sl.)
  2. Izgradnja adrenalin parka u izletištu Borkovac
  3. Renoviranje košarkaških terena : Tivol-zgrade, Tivolska ulica, kod Doma zdravlja, kod Osnovne škole “Veljko Dugošević” u Rumi
  4. Pametne klupe sa priključcima za punjače mobilnih telefona u Rumi

Seoski projekti:

  1. Mobilijar za igralište za decu: Кraljevci, Dobrinci, Žarkovac, Putinci i Hrtkovci
  2. Postavljanje teretana na otvorenom : Stejanovci , Hrtkovci i dr.
  3. Uređenje centra i rekonstrukcija Doma kulture u Dobrincima
  4. Izgradnja pešačko-biciklističke staze Ruma – Кraljevci *
  5. Izgradnja pešačko-biciklističke staze Platičevo – Nikinci *
  6. Izgradnja pešačko-biciklističke staze Platičevo – Vitojevci *

*Projekti koji se realizuju kroz faze

Što se tiče samog glasanja u ponudi su dva modela: glasa se za dva gradska i jedan seoski projekat ili se može glasati za jedan gradski i dva seoska.

Svakog radnog dana od 8. do 14. novembra, u vremenu od 7.00 do 15.00 časova građani mogu glasati u Uslužnom centru – Orlovićeva br. 5 i u zgradi Opštine Ruma – Glavna 107, a tu je i mobilna glasačka kutija koja će u ponedeljak 8. novembra, od 9 do 10:30 časova, biti postavljena u centru Rume, na Gradskom trgu, a zatim će tokom nedelje za glasanje obići i više sela naše opštine.

Zbog epidemiološke situacije i ove godine akcenat je stavljen na elektronsko glasanje, i tu je dobro poznati mejl: participativno@ruma.rs. Sa jedne mejl adrese moguće je glasati samo jednom.

Termini za glasanje u selima biće objavljeni na našem sajtu u petak 5. novembra.

Formirati listu nije bio lak posao, jer su građani predložili oko 150 različitih projektnih ideja.

Među predlozima našli su se i oni koji se ne mogu realizovati kroz “Participativno budžetiranje” i odnose se na recimo, neko tekuće održavanje ili redovan rad javnih preduzeća.

Ipak, nijedan predlog nije zanemaren i Tim za participativno budžetiranje će takve predloge proslediti nadležnim službama i preduzećima, poput Кomisije za bezbednost saobraćaja, javnih komunalnih preduzeća ili Opštinskoj upravi.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: