• nedelja, 25. februar 2024.
U Sremu ukupno 631 obolelih
Društvo
0 Komentara

U Sremu ukupno 631 obolelih

8. februar 2021. godine

Epidemiološka situacija u sremskim opštinama ocenjuje se i dalje kao vanredna, osim u Irigu gde je nepovoljna, rečeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

Prema rečima direktorke Zavoda za javno zdravlje, dr Nade Zec Petković, u Sremu je trenutno aktivno ukupno 631 slučaj zaraženih korona virusom, od čega 219 u Sremskoj Mitrovici, 170 u Staroj Pazovi, 87 u Rumi, 60 u Inđiji, 7 u Irigu, 37 u Šidu i 52 u Pećincima. Prema poslednjem preseku, broj obolelih na dnevnom nivou u Sremu bio je 28, od čega 10 u Sremskoj Mitrovici, 4 u Staroj Pazovi, 11 u Rumi, po jedan u Irigu, Šidu i Pećincima, dok u Inđiji nije zabeležen nijedan slučaj.

U mitrovačkoj Opštoj bolnici beleži se pad broja obolelih, ističe direktor, dr Dragan Malobabić, a trenutno je na kovid odeljenjima 95 pacijenata, od čega 57 pozitivnih. Osam osoba je na respiratorima. Takođe, u zgradi Internog odeljenja bolnice razvršeni su radovi na instalacijama za protok kiseonika, te su uslovi za lečenje ne samo kovid, već i redovnih pacijenata, znatno poboljšani.

Uprkos nešto boljoj epidemiološkoj situaciji, Štab apeluje na građane da se i dalje pridržavaju svih propisanih protivepidemioloških mera.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: