• utorak, 3. oktobar 2023.
Od nezaposlenosti do izrade unikata
Projekti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Od nezaposlenosti do izrade unikata

9. novembar 2020. godine

Etno mreža je uz podršku ambasada Kanade, SAD i Izraela, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, lokalnom samoupravom Grada Sremska Mitrovica i udruženjem “Zlatno runo Sirmijuma”, u proteklom periodu organizovala drugu po redu radionicu pustovanja vune. Radionica je obima četiri nedelje, i namenjena je nezaposlenim ženama, koje žele da se bave izradom rukotvorina zasnovanih na kulturnom nasleđu Srbije, sa ciljem očuvanja tradicije i kulture.
Grupu čini sedam žena, na čelu sa edukatorkom Olgicom Savić, članicom udruženja “Zlatno runo Sirmijuma”, koja je pre dve godine završila obuku pustovanja, uspešno se bavi ovim poslom i član je Etno mreže.
Sve polaznice koje uspešno završe radionicu pustovanja, dobiće sertifikat Etno mreže, a za najbolji završni rad i opremu za pustovanje, sertifikati će biti dodeljeni krajem godine, na završnoj svečanosti u prisustvu diplomatskog kora.
Takođe, u dogovoru sa gradskim rukovodstvom, u planu je izrada proizvoda od pustovane vune, za potrebe gradskog suvenira i protokolarnih poklona, sa motivom Solomonskog čvora, koji je među prvim motivima pronađenim na mozaicima Carske palate, pa tako predstavlja jedan od zaštitnih znakova našeg grada, odnosno Sirmijuma.

(Projekat “Žena – temelj zajednice” sufinansira se iz budžeta Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva)

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: