• petak, 19. jul 2024.
Infrastruktura za lepši život u Maradiku
Projekti | Inđija
0 Komentara

Infrastruktura za lepši život u Maradiku

1. novembar 2018. godine

Uz parking, urediće se i javna površina koja će dobiti nekoliko klupa i žardinjere s cvećem i to će biti veoma lep prostor za predah i odmor

Piše: G.Majstorović

MaradikSamo na desetak kilometara zapadno od Inđije u fruškogorskom podnožju nalazi se selo Maradik u kome po poslednjem popisu živi nešto više od 2000 stanovnika. Dve najveće etničke grupacije su Srbi i Mađari tako da se i u ovdašnjoj Osnovnoj školi „Branko Radičević“ nastava izvodi i na srpskom i mađarskom jeziku, a Maradičane, svakako krasi suživot za primer. Selo nije veliko, ali ima sve što mu treba, poput pomenute škole, kancelarije Mesne zajednice, Doma kulture koji, doduše zahteva završetak adaptacije, ambulante i crkava. Ovih dana u centru sela radi se parkig sredstvima i opštinskog budžeta, a radove je obišao i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak sa saradnicima koji je tom prilikom istakao da lokalna samouprava želi da unapredi kvalitet života u selima da se ona ravnomerno razvijaju. Međutim, investira se po prioritetima u projekte koje same mesne zajdnice opredele kao njima bitne.

Predsednik Gak obisao radove– Ono što mesna zajednica od nas traži, što možemo da uklopimo u budžete, planove i sve ono što smo predviđali, mi to zaista i realizujemo i to je onda, definitivno najbolji način da svi budu zadovoljni. Pre svega su zadovoljni stanovnici Maradika, pa svi mi – rekao je predsednik Gak, obišavši radove na izgradnji parking prostora u centru Maradika kod Mesne zajednice. Uz parking urediće se i javna površina koja će dobiti nekoliko klupa i žardinjere s cvećem i to će biti veoma lep prostor za predah i odmor. I to je ono što su lokalne vlasti planirale do kraja godine da završe u ovom selu, ali, po svemu sudeći predstoji završetak adaptacije Doma kulture čija je rekonstukcija rađena 2016. godine, ali ne u potpunosti.

Stevan Bradic– Ovaj projekat je veoma značajan za Maradik i jedva smo čekali da se realizuje i zbog samih problema koje imamo u saobraćaju ali, vidite i sami koliko će sad ovaj centar izgledati lepše i mislim da nam je ovo, kako je predsednik i rekao, samo početna investicija u Maradiku i da ćemo još mnogo, štošta uraditi. Mislim da su građani, više nego zadovoljni što je krenulo i kod nas nešto da se radi i što smo nešto ovako lepo dobili u našem selu – rekao je Stevan Bradić, predsednik Saveta MZ Maradik i zahvalio se lokalnoj samoupravi koja je prepoznala njihove potrebe i pomogla da se parking izgradi. A što se tiče Doma kulture, Bradić je napomenuo da on nije u potpunosti renoviran.

– Prvo i osnovno, njemu ne dostaje grejanje, pored toga što nisu urađeni neki radovi u samom Domu, a to se odnosi na kuhinju, svlačionice, a s polja imamo da izbetoniramo dvorište, da tu napravimo neki parking prostor jer njegove prostorije građani koriste za razna slavlja. Dom je renoviran 2016. godine, počev od krova do unutrašnjosti, postavljena je nova bina ali prošle godine smo uočili nepravilnosti pa smo to reklamirali i nadamo se da ćemo uspeti da tu binu uradimo kako treba – objašnjava Bradić, naglasivši da je njegova prevashodna namena da ga koristi omladina. Takođe, apeluje na sugrađane da čuvaju javnu imovinu, a što se tiče lokalne samouprave Bradić kaže da su zadovoljni sa sadašnjim opštinskim rukovodstvom i  da je ubeđen da će sve biti bolje i da će se sve više ulagati u sela.

Projekat „Solidarnost na selu, solidarnost za selo“ sufinansira se sredstvima budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: