• subota, 20. april 2024.
Inđija pametan grad
Hronika | Inđija
0 Komentara

Inđija pametan grad

7. mart 2023. godine

Za realizaciju projekta “Inđija pametan grad”, lokalna samouprava je 2022. godine aplicirala kod viših nivoa vlasti i osvojili u stopostotnom iznosu sredstva od 61 milion dinara. Na osnovu tih sredstava u međuvremenu raspisana je javna nabavka i izabran je najpovoljniji ponuđač i trenutno se obavljaju pripremni radovi, dok je paralelno sa njima urađena je projektno tehnička dokumentaccija i izdata dozvola, tako da će se u narednom periodu pristupiti realizaciji samog projekta.

-Projekat podrazumeva postavljanje video nadzora na ključnim lokacijama u samoj Inđiji. Dakle, sam sistem će meriti saobraćajne prekršaje, prolaske kroz crveno svetlo na semaforu, nepoštovanje saobraćajnih propisa i u Ulici Cara Dušana i Kralja Petra I biće postavljen radar za merenje brzine kretanja vozila. Takođe, u samom centru Inđije biće postavljene kamere na portalnim stubovima, tako da ćemo ulaze i izlaze u Inđiju i iz Inđije pokriti sa video nadzorom. Inđija će nakon završetka tog projekta biti mnogo bezbedniji grad i nadamo se da ćemo uvesti bolji red u bezbednost saobraćaja – rekao je nakon sednice Sistema 48 Dragan Ibročić, načelnik opštinskog Odeljenja za privredu i ekonomski razvoj.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: