• nedelja, 16. jun 2024.
Dva miliona za moderno dečije igralište
Projekti | Inđija
0 Komentara

Dva miliona za moderno dečije igralište

5. decembar 2017. godine

Cilj lokalne samouprave je da se u svim naseljenim mestima opštine Inđija stvore najsavremeniji uslovi za bavljenje sportom

Piše: M. Balabanović

1 Jovan Ratkovic, clan Opstinskog veca zaduzen za sportNajmlađi stanovnici Maradika imaće daleko bolje uslove za sport jer je najavljena sanacija školskog betonskog igrališta. Naime, opština Inđija je dobila dva miliona dinara bespovratnih sredstava na konkursu Pokrajinskog sekratarijata za sport i omladinu za postavljanje modernog igrališta u ovom sremskom selu. U ime lokalne samouprave ugovor o dodeli sredstava za adaptaciju igrališta potpisao je Jovan Ratković, opštinski većnik zadužen za sport i omladinu.

– Igralište koje se prostire na površini od oko 1.100 kvadrata će se presvući savremenom plastičnom podlogom prilagođenom za sve vremenske uslove i sve sportove. Pored podloge, teren će dobiti i nove košarkaške konstrukcije, čime će se stvoriti najbolji uslovi za bavljenje rekreativnim sportom za sve meštane Maradika – kaže Ratković i dodaje:

– Veliku zahvalnost dugujemo Vladimiru Batezu pokrajinskom sekretaru koji nam je pomogao u resornom sekretarijatu kako bi ovaj projekat realizovali. Jedan deo sredstava će nam obezbediti lokalna samouprava na čelu sa predsednikom Vladimirom Gakom. Dobili smo ogromnu podršku i logistiku od opštinskog tima koji su zajedno sa nama radili na ovom projektu.

Najavljeni i drugi projektiPre samog konkurisanja, opštinska uprava je preduzela niz obimnih aktivnosti neophodnih za ispunjavanje uslova za konkurs, kao što je prebacivanje imovine sportskog terena u javnu svojinu. Cilj lokalne samouprave je da se u svim naseljenim mestima opštine Inđija stvore najsavremeniji uslovi za bavljenje sportom.

– Ovo je kapitalni projekat za naše selo, a nastojaćemo iduće godine da realizujemo još neke projekte. Postoji ideja da se i školska sala renovira, a postoje obećanja iz Pokrajine da će nam pomoći kroz konkurse, tako da očekujemo da potpuno unapredimo uslove za bavljenje sportom u našem selu  -tvrdi Ratković.

Tekst je napisan u sklopu realizacije Projekta „Ravnomerni razvoj: da selo bude kao grad“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: