• četvrtak, 25. april 2024.
Džudo klub „Sremac“ Jarak –  seoski klub sa državnim rezultatima
Sport | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Džudo klub „Sremac“ Jarak – seoski klub sa državnim rezultatima

5. maj 2017. godine

Madi sportisti sa svojim trenerom vežbaju u seoskom Domu kulture, a veoma im je važna saradnja sa Džudo klubom „Ruma“, od kog su dobili strunjače neophodne za treninge

Piše: S. Belotić („Sremske novine”, dodatak „Leget”)

Љиљана Илић и Зорана ГајићVeliki sportski upesi uvek se vezuju za talenat, predan rad, ali i izbor kvaliteta iz kvantiteta. Tako je bar u velikim sredinama, ali i to pravilo ne mora uvek da bude na snazi, što pokazuje primer Džudo kluba „Sremac“ iz Jarka, sela sa oko 2000 stanovnika i dvadesetak aktivnih džudista. Samo početkom marta ove godine u ovo mitrovačko selo stigle su čak četiri medalje sa školskog šampionata Vojvodine. Zorana Gajić osvojila je srebrnu medalju, a Ljiljana Ilić, Teodora Drezga i Dajana Drakulić bronzu. Nenad Gajić osvojio je peto mesto, Uroš Urošević sedmo, a Tatjana Andrić i Vukašin Đuknić su ostali bez plasmana. Ove godine na prvenstvu Vojvodine za juniore Zorana Gajić osvojila je treće mesto, a ostvarila je plasman za Prvenstvo Srbije u Beogradu, gde je osvojila srebrnu medalju. Na međunarodnom turniru „Klisa 2017“ Teodora Drezga i Ljiljana Ilić ovenčale su se zlatnom medaljom. I tako bi se mogli nabrajati uspesi mladih takmičara iz Jarka, koji su tim veći što je u pitanju mali seoski klub, koji vodi jedan od naših najvećih džudista, Ivica Kozenko.

– Kako da ne budem zadovoljan, kada moji članovi budu među prvima na državnim prvenstvima i to među „aždajama“ iz sveta džudoa koji dolaze iz daleko većih klubova sa mnogo većim mogućnostima, kaže Ivica Kozenko jedan od najuspešnijih Mitrovačkih džudista, koji je u svojoj takmičarskoj karijeri bio balkanski prvak, petostruki seniorski prvak države i dvostuki ekipni seniorski prvak države.

Тренер Ивица Козенко са такмичаркамаOvi mladi sportisti zajedno sa svojim trenerom vežbaju u seoskom Domu kulture, a veoma im je važna saradnja sa Džudo klubom „Ruma“, od kog su dobili strunjače neophodne za treninge. Sastaju se tri puta nedeljno da vežbaju, a daleko češće kada su u sezoni tamičenja.

– Uslovi za treniranje uvek mogu biti bolji, ali bez obzira na sve, rezultati koji su dobri, su nam najbitniji. Dobijamo i pomoć od Grada Sremska Mitrovica, a značajna nam je i saradnja sa rumskim  džudo klubom. Sada imamo 20-ak članova, većinom devojčica i to starijih pionirki, pa pozivam i dečake iz Jarka i okolnih mesta da nam se priključe. Ja u ovom klubu radim volonterski, članarinu ne  naplaćujemo, kao što i mi imamo besplatne prostorije zahvaljujući Mesnoj zajednici Jarak. Zna se da volonterski rad, sa ovakvim rezultatima zahteva mnogo rada i odricanja, ali važni su uspesi takmičara kao i da ovaj sport u Jarku dobije na masovnosti, dodaje trener Ivica.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: