• nedelja, 25. februar 2024.
„Zelena planeta“ sremskom Cvijiću
Vesti
0 Komentara

„Zelena planeta“ sremskom Cvijiću

22. april 2014. godine
Nagrada za Mišu i Zasavicu

Nagrada za Mišu i Zasavicu

Zasavica –  Na Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“, Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije, uručilo je Mihajlu Stankoviću, stručnom saradniku i istraživaču u SRP „Zasavica“ veliku povelju „Zelena planeta“. Kako je u obrazloženju dodele jednog od najuticajnijih nacionalnih priznanja iz oblasti ekologije rečeno, ova unikatna nagrada koja predstavlja autorski umetnički rad, dodeljena je vrsnom istraživaču i zaljubljeniku u prirodu koji je tokom svog dugogodišnjeg naučno-istraživačkog rada pronašao i registrovao 48 novih vrsta flore i faune, u koje spada i sedam novih vrsta na Balkanu.

Da se radi o prestižnom priznanju, govori i podatak da su tokm proteklih godina laureati bili ministri u Vladi Republike Srbije, određeni vladini resori, udruženja i pojedinci, među kojima i Emir Kusturica. Pored Mihajla Stankovića, nagradu „Zelena planeta“ dobili su i polaznici pripremne predškolske grupe „Pčelica“ iz Šetonja za višegodišnji uspešan ekološko-pedagoški rad sa najmlađima, budućim zaštitnicima životne sredine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: