• petak, 29. mart 2024.
Svetski dan Roma
Hronika | Inđija | Vesti
0 Komentara

Svetski dan Roma

9. april 2014. godine

Стигли запрегомInđija-Povodom Svetskog dana Roma 8. aprila u Kulturnom centru u Inđiji je održana tradicionalna svečanost koju su organizovali predstavnici romske nacionalne zajednice. Uz pesmu, igru i glumu protekla je još jedna proslava, a nadležni su poručili da se položaj romske zajednice značajno poboljšao u poslednjih deset godina.

-Uz pomoć i podršku naše lokalne samouprave, predsednika, pomoćnika predsednika i kabineta uspeli smo da organizujemo ovu našu tradicionalnu manifestaciju. Mogu reći da se mnogo toga promenilo na bolje kada govorimo o Romima, jer sada imamo podršku šire društvene zajednice i drago mi je da se Romi konačno nalaze u boljem položaju poručila je Sonja Jovanović medicinski medijator za opštine Inđija i Ruma.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: